Omaisten päivä Pentorinteessä: vaihtelua vanhainkodin arkeen

Elli saa täällä hyvää hoitoa

Reijo Sairiala ja Arja Sairiala olivat Elli Sairialan (oikealla) pöytäseurana. Astioita keräämässä Elli Sairialan Pentorinteessä työskentelevä tytär Sirkka Salminen.

Pentorinteen vanhainkodissa Kuhmalahdella vietettiin perjantaina omaisten päivää ja samalla juhlistettiin hieman etuajassa äitienpäivää. Ohjelmalliseen iltapäivään oli kutsuttu kaikkien Pentorinteen asukkaiden omaisia.

Sahalahdelta lähtöisin oleva Elli Sairiala sai päiväsalissa pöytäseurakseen poikansa Reijo Sairialan ja Pertti-poikansa vaimon Arja Sairialan.

–Täällä Elliä hoidetaan hyvin, Arja Sairiala kehuu anoppinsa oloja.

–On se hirveätä, jos vanhoja ihmisiä ei hoideta hyvin, hän sanoo oman kommenttinsa viime kuukausina paljon otsikoissa olleeseen keskusteluun vanhusten hoidosta.

Reijo Sairiala täydentää nyt pyörivän mediamyllytyksen olevan tervetullutta.

–Ei se aiheetonta ole. Pitää samalla varpaillaan.

Mies luottaa tekeillä olevan sote-uudistuksen tuovan vanhusten hoitoon toimintamallin, joka on sopiva sekoitus yksityistä ja kunnallista sektoria.

 

Kiitos tehdystä työstä

Kuurankukka-kappaleestaan ja Tuttu juttu -showsta mieliin muistuva Joel Hallikainen kiertää nykyään ahkerasti Suomen hoivakodeissa tarinoimassa ja laulamassa. Näiden käyntien yksi tärkeä tehtävä on viestittää ikäihmisille kiitosta heidän tekemästään elämäntyöstä.

–Oletpa tehnyt työtä tehtaassa, maataloudessa tai vaikka yrittäjänä, niin se on ollut tärkeää työtä, Hallikainen kiitteli Pentorinteen asukkaita.

Tilaisuudessa puheen pitänyt vt. vanhustyönjohtaja Elina Rissa muistutti äitienpäivään liittyen, miten äitiyteen liittyy paljon odotuksia. Äidin rooli ei ole aina helppo.

–Toivon, että antaisimme toisillemme luvan olla erilaisia äitejä, että äitejä ei laitettaisi samanlaiseen muottiin, Rissa mainitsi.

Joel Hallikainen lauloi ja tarinoi Pentorinteessä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.