Näytelmä täynnä erilaisia persoonia – Tikkiteatterin nuorten näytelmä sijoittuu mielisairaalaan

Einomaan hoitokodissa näkee muun muassa tämännäköistä väkeä.

Einomaan hoitokodissa asuu ja työskentelee monta erilaista persoonaa: sieltä löytyy niin sydämellinen terveydenhoitaja, tiukka johtaja kuin monta erilaista ja omalaatuista asukastakin. Jokaisella hahmolla on oma syynsä laitokseen tulemiselle, ja osalla myös suunnitelma tilanteen muuttamiseksi. Kaikilla on kuitenkin yhteinen tavoite: juonittelu ja kieroilu. Sitten eräänä päivänä koittaa nuotioretki lähimetsän reunaan…

– Näytelmä on koottu Tikkiteatterin nuorten omista tarinoista, toiveista ja ideoista. Sen käsikirjoitus on siis puhtaasti ryhmän omaa käsialaa, ohjaaja Noora Virtanen kertoo.

Joitakin vuosia sitten osallistujapulan takia lopetettu Tikkiteatteri on toiminut jälleen alkuvuodesta alkaen, tällä kertaa Luopioisten MLL:n järjestämänä ryhmänä. Toiminta on ollut suosittua, sillä mukana on ollut yhdeksän 10–14-vuotiasta nuorta. Nuoret ovat kokoontuneet harjoittelemaan kerran viikossa, ja kausi huipentuu esitykseen, joka pidetään perjantaina 17. toukokuuta kello 18 Luopioisten Seuratalolla.

– Ryhmä on osoittautunut todella rohkeaksi ja luovaksi. He eivät kiistele tai valita vaan innostuvat ja ideoivat, luovat loistavia hahmoja ja ottavat puvustuksen ja maskeerauksen tosissaan. Ja mikä tärkeintä, nuoret tahtovat näytellä ja kertoa tarinaa sekä osaavat toimia harjoituksissa yhdessä tiiviinä ryhmänä, Virtanen kertoo.

Tikki siirtyy Valkeakoski-opistolle

Luopioisten MLL on ollut Noora Virtaselle jo monta vuotta luottokumppani kulttuuriharrastusten mahdollistajana.

– Edelleen toimimme yhdessä tanssin ja teatterin saralla. Mielestäni on tärkeää, että näitäkin harrastusmahdollisuuksia löytyy omista kotikylistä, ja on ollut ilo saada ryhmät toimimaan.

Tulevana syksynä Tikki siirtyy Valkeakoski-opiston kurssiksi. Virtanen jatkaa opiston listoilla myös Rautajärven Hoviteatterissa ja 6–12- vuotiaiden Mikki-ryhmässä Luopioisissa.

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.