Taekwondon harrastajat kokoontuivat leireilemään

Klaukkalan taekwondoleirillä oli noin 220 harrastajaa 19 seurasta.

Mestari Dae Jin Hwang toi taekwondon Suomeen 1979 eli tasan 40 vuotta sitten. Ensimmäinen seura perustettiin Klaukkalaan, jossa taekwondon harrastajat kokoontuivat viime viikonlopun ajaksi leireilemään.

Suomessa edelleen asuva Hwang 9.dan piti harjoitukset perjantaina; lauantaiksi ja sunnuntaiksi oli saatu vieraita Tanskasta: mestari Ko Tai Jeong 9.dan ja Benny Faarvang 7.dan. Mestari Hwang painotti opetuksessaan muiden kunnioittamista ja perusasioiden merkitystä. Myös mestari Ko toi voimakkaasti esille tekniikoiden oikein suorittamisen tärkeyden. Benny Faarvangin johdolla tehtiin lukuisia erilaisia potkuharjoitteita.

Pirkanmaalta leirille osallistui harrastajia Manse Taekwondosta Tampereelta sekä Kuhmalahti-Sahalahti Taekwondo Hwarang’ista ja Länkyn Taekwondosta Kangasalta yhteensä lähes 50. Leirillä oli kaiken kaikkiaan noin 220 harrastajaa 19 taekwondoseurasta.

Erityistä leirillä oli se, että Länkyn Taekwondon soveltavan taekwondon kehitysvammaisten nuorten ryhmästä oli mukana kolme harrastajaa. Ryhmää avusti seuran kaksi ohjaajaa, mikä mahdollisti selviytymisen muiden mukana leirin harjoituksissa.

– Poika tuli onnellisena kotiin mukanaan hienoja kuvia. Kaikesta välittyi suvaitsevaisuus. Tämä ei ole itsestäänselvyys nykymaailmassa, kommentoi Länkyn Taekwondon soveltavassa taekwondossa käyvän Lassin äiti leirin jälkeen.

Soveltavan taekwondoryhmän Liisa, Ellen ja Lassi pääsivät kuvaan mestari Ko’n ja Benny Faarvangin kanssa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?