Raikun koululla juostiin Mini-Jukolassa

Mini-Jukolan lähtöviivalla olivat nelosluokkalaiset Martti Salminen ja Minttu Mäkihannu. Lähtövuoroaan odottivat kakkosluokkalaiset Niilo Salminen ja Natalia Heiskanen. Kartat jakaa Mirja-Liisa Sulander.

Keskiviikkona 8. toukokuuta Raikun koulu otti ennakkoa  kesäkuussa  juostavaan Jukolan viestiin.

Koulun ”Mummo” Mirja-Liisa Sulander oli suunnitellut koululle oman tapahtuman Jukolaa ajatellen.

Vehoniemen harjun uudella kauniilla laavulla ja sen ympäristöön oli laadittu RR-suunnistus (reittiviiva) .

RR-suunnistus on valkoisella nauhalla maastoon viitoitettu reitti.  Pituutta radalla oli noin 2 km, ja matkalle oli sijoitettu oikeita rasteja rastipukkeineen, rastilippuineen ja leimasimineen. Reitti oli näkyi oikealla suunnistuskartalla, josta kilpailija pystyi seuraamaan etenemistään ja leimaamaan rastilla.

Käytössä olivat Emit-leimasimet, eli samat elektroniset laitteet kuin oikeassa Jukolan viestissä. Reitti oli suunniteltu siten, että merkityltä nauhalta oli mahdollisuus turvallisesti oikaista, jos suunnistustaidot riittivät. Tätä osa kilpailijoista osasi käyttää.  Maalissa tarkastettiin oikeat leimat ja saatiin joukkueelle aika.

Viestisuunnistuksen tunnelmaa

Koulun oppilaat olivat etukäteen tehneet 10 joukkuetta, joissa kussakin oli kolme kilpailijaa. Joukkueet olivat antaneet nimet joukkueelleen.

Joukkueet lähetettiin matkaan kolmen joukkueen ryhmissä pieni eroin, jotta saatiin oikea viestisuunnistuksen tunnelma.

Sitten alkoi kova jännitys, kenen joukkue tulisi ensimmäisenä viimeiselle rastille. Kannustus oli mahtava, kun oman  joukkueen kilpailija viitotusta pitkin saapui vaihtoon. Seuraava joukkueen jäsen jatkoi omalle suunnistusosuudelleen. Kolmannen osuuden kilpailija juoksi maaliin,  jonka jälkeen siirryttiin leimantarkistukseen, ja tarkistettiin, onko kaikilla rasteilla käyty.

Oppilaille oli hyvä tilaisuus saada esimakua tulevalle suurtapahtumalle, joka on aivan lähellä omaa koulua.

Kisan lopuksi oli koululaisille ja kisan toimihenkilöille opettaja tuonut kouluruokailun kenttäoloissa nautittavaksi. Hyvin tuntui makaronilaatikko maistuva, ja moni kävi ottamassa lisää.

Tapahtuma oli taas erilainen koulupäivä oppilaille, ja hauskaa kaikilla tuntui olevan.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?