Pälkäneläiset perheet pääsevät parkourin pariin

Tasapainoa, voimaa, dynaamisuutta, kestävyyttä, tarkkuutta, tilan hahmotusta ja luovuutta. Tätä kaikkea saa Pälkäneen varhaiskasvatuksen perheparkour-illassa Onkkaalan urheilukentällä torstaina 16. toukokuuta kello 18–20.

Keskiviikkona 15. toukokuuta tutustutetaan kaikki Pälkäneen varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa olevat lapset parkouriin. Samana iltana Parkour-Akatemia kouluttaa lajiin varhaiskasvatuksen henkilökunnan.

Parkour on yksinkertaisimmillaan juoksemista, hyppäämistä ja kiipeämistä. Siinä mmuun muassa tasapainoillaan, ylitetään esteitä, sujahdellaan ahtaista väleistä, kiivetään seinille, hypitään erilaisille pinnoille ja heilutaan puissa. Se on liikkumista jokapäiväisessä ympäristössä, ympäristön antamia mahdollisuuksia hyödyntäen.

Laji vaikuttaa ensisilmäyksellä todella fyysiseltä ja haastavalta, mutta lajin vahvuus on juuri se, että sitä voi harrastaa kukin tyylillään ja omien taitojen mahdollistamalla tavalla. Fyysisen puolen lisäksi mukana on merkittävänä osana henkinen puoli. Parkour ei ole extreme-laji, päinvastoin. Turhia riskejä ei oteta, vaan huimat ja haastavat asiat suoritetaan aikanaan varmuudella ja taidolla pitkän harjoittelun tuloksena.

Lue lisää aiheesta:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?