Pälkäneen Luja-Lukon juniorit suunnistivat vahvasti Mustikkavuoressa

Kangasala SK:ta nykyisin edustava Annukka Linnainmaa (vasemmalla) on Pälkäneen Luja-Lukon suunnistuskoulun kasvatteja. Hän otti kotikentällä Mustikkavuoressa hopeaa kovatasoisessa Hakan keskimatkan kilpailussa. Kisan voitti Rasti-Nokian Elli Punto (keskellä) ja Iida Aarnio (oikealla) myös Kangasala SK:sta oli kolmas.

Valkeakosken Hakan järjesti viikonloppuna perinteisen kevätkansallisen Pälkäneen ja Kangasalan rajalla Mustikkavuoressa. Jukolan viestin läheisyys houkutteli paikalle kuutisen sataa pihkaniskaa, joukossa runsaasti kansallisia huippumenijöitä.

Poikien alle 12-sarjassa Pälkäneen Luja-Lukon Onni Kinnunen suunnisti neljänneksi 2,2 km radalla vain kolme minuuttia voittajan jäljessä. 10-vuotiaiden poikien rastireitillä Kasper Ketola oli viides 2.47 voittajasta ja Väinö Pusa kymmenes jäätyään kolmisen minuuttia Kasperille. Mukana olivat myös alle 8-vuotiaat, joiden rastireittisarjassa Veli Kinnunen suunnisti hienosti kuudenneksi.

Luja-Lukon tytöistä Milla Suojoki oli alle 12-vuotiaissa kymmenes ja Hanna Suojoki  alle 10-vuotiaissa 12:s. Luja-Lukon suunnistuskoulusta Jenni Tohka osallistui Mustikkavuoressa ensimmäiseen suunnistuskilpailuunsa ja suoriutui rastireittiradasta hienosti alle 20 minuutin ajalla 19.58.

Annukka Linnainmaalle hopeaa

Pälkäneen Luja-lukon kasvatti, tänä kesänä Kangasala SK:ssa suunnistava Annukka Linnainmaa onnistui hienosti selvittämään ratamestarin Mustikkavuoreen laatimat metkut ja otti hopeaa tyttöjen 14-sarjassa. Annukka jäi noin kolme minuuttia vajaan 3 kilometrin radalla kansallista kärkitasoa olevalle Nokian Elli Puntolle ja nousi hyviin asemiin nuorten Häme-cupissa.

Pälkäneen Luja-Lukon suunnistuskoulusta niin ikään aloittanut Aaro Aho toimi Valkeakosken Hakan järjestämässä kisassa ratamestarina. Kun karttakin oli Luja-Lukon Pekka Jokisen käsialaa, voidaan sanoa pälkäneläisvoimin tehdyn laajaa kiitosta saaneen suunnistuskilpailun. Runsaan kuukauden päästä lähimaastossa olevan Jukolan viestin myötä pääsarjoissa nähtiin valtakunnallista ja vähän ruotsalaistakin huippukaartia. Huomattavaa on myös, että ratamestari Aaro Aho itse ei ollut paikalla lauantaina, koska hän kävi nappaamassa tärkeän voiton MM-katsastuksesta Hyvinkäällä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
BLACK FRIDAYN pimeä tarjous: SHL DIGI 2 kk 5,90 €.