Veljekset Kari & Martti musisoivat Katukappelilla

Martti ja Kari musisoivat Onkkaalan torilla lauantaina 18.5 kello 11 sekä Pälkäneen Katukappelissa sunnuntaina 19.5. kello 17.

Veljekset alkoivat kitaran rämpyttelyn jo nuoruudessaan. Suomessa vaikutti maanlaajuinen kristillinen nuorisoherätys 1970-luvun molemmin puolin. Hämeenlinnan kirkkopuistossa oleskeli runsaasti sen ajan hippinuoria. Eräs nuori uskovainen tyttö otti kitaran mukaansa ja meni laulamaan hengellisiä lauluja hippinuorille. Sen seurauksena alkoi hengellinen herätys Hämeenlinnassa. Herätys vaikutti myös veljeksiin Marttiin ja Kariin.

Nuorisoherätyksen myötä alkoi syntyä myös uusia hengellisiä nuorisobändejä. Niistä ajoista koko hengellinen musiikki muuttui ja syntyi uutta nuorisomusiikkia. Monet sävelsivät lauluja itse ja käännöskappaleita tehtiin tiuhaan tahtiin. Veljeksetkin tekivät lauluja ja heiltä ilmestyi myös oma äänite 1980-luvulla.

Veljeksien laulujen tyylilajina on ollut alusta lähtien country-tyyli. Nykyään ohjelmistoon kuuluu edelleen useita käännöskappaleita country-musiikista. Joitakin kappaleita on myös tehty itse.

Martti ja Kari musisoivat Onkkaalan torilla lauantaina 18.5 kello 11 sekä Pälkäneen Katukappelissa sunnuntaina 19.5. kello 17 Eväät elämään musiikkitapahtumassa. Tapahtumassa esiintyy myös Katukappelin Houseband.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?