Mini-Jukola innosti spurttaamaan, loikkaamaan ja etsimään rasteja  

Mikael Aaltonen Vatialasta vauhdissa keppariradalla.

Kangasalan varhaiskasvatuksessa vietettiin kevätjuhlia tänä vuonna isosti. Sen sijaan, että jokaisessa päiväkodissa olisi vietetty omat juhlat, varhaiskasvatuksen piirissä olevat lapset perheineen kokoontuivat yhdessä suunnistushenkiseen Mini-Jukola -tapahtumaan. Kangasala Jukolan innoittama tapahtuma kokosi lapsia vanhempineen Pikkolan koulun Roine-kampukselle kolmena iltana viime viikolla. Jokaisena iltana tapahtumaan osallistui noin 1600 ihmistä.

Lapset keräsivät Mini-Jukolassa passiinsa hymynaamoja, joita sai kerättyä tapahtumarasteilta. Tarjolla oli labyrinttisuunnistusta, leimausratasuunnistusta ja karttapalapelisuunnistusta. Kampusalueella soi tapahtumailtoina iloinen musiikki, joka loi Pikkolaan urheilujuhlan tunnelmaa. Tehtävärastien lisäksi lapset pääsivät muun muassa temppuilemaan temppuradalla, ratsastamaan keppihevosilla, pompottamaan palloilla ja keilaamaan keilaradalla. Illan kruunasivat pillimehut ja välipalakeksit, jotka kelpasi nauttia sen jälkeen, kun tehtävärastit oli suoritettu.

Mini-Jukola toteutettiin yhteistyössä Kangasala Jukolan kanssa.

Emilia Aaltonen käskyttää keppariaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?