Omatoimiaika alkaa Sahalahden kirjastossa syksyllä, kirjasto menee kesäkuussa viikoksi kiinni remontin vuoksi

Sahalahden kirjasto palvelee asiakkaita Kurviksenkujalla Sahalahden keskustassa.

Sahalahden kirjastossa otetaan syksyllä käyttöön omatoimiaika, jolloin tarjolla ei ole asiakaspalvelua. Ovesta pääsee sisään kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Omatoimiaikana kirjastossa voi palauttaa ja lainata aineistoa, noutaa varauksia, käyttää tietokoneita, lueskella lehtiä tai kirjoja ja viettää aikaa. Omatoimiajan tekee mahdolliseksi lainaus- ja palautusautomaatin saaminen kirjastoon.

– Omatoimiaika on yleistynyt ja ihmiset haluavat asioida kirjastossa silloin kun se itselle sopii, myös iltaisin ja viikonloppuisin. Vatialan lähikirjastossa omatoimiaikaa on kokeiltu jo parin vuoden ajan, ja kokemukset ovat olleet hyviä, Sanna Niemi Sahalahden kirjastosta kertoo.

Sahalahden kirjasto pidetään suljettuna remontin vuoksi 10.–16. kesäkuuta eli viikon 24 ajan. Kirjastoon tehdään tuolloin tilateknisiä muutoksia, joita omatoimiajan käyttöön ottaminen vaatii.

– Meillä on vanhat tilat, ja esimerkiksi ulko-ovi vaihdetaan kokonaan, ja tilalle saadaan sähköistetty etuovi. Kirjastoon asennetaan kameravalvonta ja katto maalataan, Niemi luettelee remontin aikana tehtäviä töitä.

Kiinniolo huomioidaan eräpäivissä, ja aineistolle annetaan pidempi laina-aika.

Sahalahden kirjasto on kiinni myös 1.–29. heinäkuuta henkilöstön lomien keskittämisen vuoksi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.