Havisevan koululaiset liikkuivat Voimapäivässä

Havisevan koulu liikkui torstaina Voimapäivän merkeissä. Kuva: Ida Puttonen

Suomen Urheiluliiton ja Elovenan yhteistyössä järjestämät Voimapäivät liikuttavat kevään ja alkusyksyn aikana tuhansia koululaisia. Kouluille maksuttomia, liikunnallisia superiltapäiviä järjestetään kolmessakymmenessä koulussa ympäri Suomea. Viime torstaina vuorossa oli Havisevan koulu Kangasalla.

Voimapäivät tarjoavat liikunnallista ja vauhdikasta menoa koulun läheisyyden rakennetulla liikuntapaikalla sekä hyödyllistä tietoa terveellisten välipalojen merkityksestä.

Hyppäämisellä, heittämisellä, juoksemisella ja ravitsemustietoudella kyllästettyjen iltapäivien ohjaajina toimivat Suomen Urheiluliiton alaisten seurojen koulutetut ohjaajat ja valmentajat.

Viimeisimpien tutkimusten mukaan suomalaiset lapset ja nuoret liikkuvat aivan liian vähän. Se aiheuttaa jo nyt vakavan uhkan kansanterveydelle ja sitä myötä kansantaloudelle.

Tänä vuonna mukaan on valikoitunut monia pienten paikkakuntien kouluja. Niissä Voimapäivästä pääsee nauttimaan koko koulu. Suurissa kouluissa Voimapäiviin osallistuvat pääsääntöisesti 4.6. luokan oppilaat.

Voimapäivänä järjestettiin pienillä kouluilla liikuntaa. Tänä vuonna mukana oli myös Havisevan koulu Kangasalta. Kuva: Ida Puttonen

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?