Pälkäneellä hypittiin, ylitettiin esteitä ja tasapainoiltiin – katso kuvagalleria varhaiskasvatuksen järjestämästä perheparkour-tapahtumasta

Esteet tarjosivat sopivaa haastetta kaikenikäisille. Kuva: Hannu Söderholm

Onkkaalan urheilukentällä pääsi tutustumaan parkouriin viime keskiviikkona ja torstaina. Keskiviikkona kaikki Pälkäneen varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa olevat lapset kävivät hoitopäivänsä aikana hyppäämässä, ylittämässä ja alittamassa esteitä sekä tasapainoilemassa. Torstai-iltana oli perheiden vuoro liikkua urheilukentän perheparkourissa.

– Parkour-ilta onnistui erinomaisesti. Perheitä oli paikalla kymmeniä ja monet viihtyivät tapahtumassa pitkäänkin, Pälkäneen varhaiskasvatuksen aluepäällikkö Mika Pietilä kertoo.

Myös sää suosi tapahtumaa, sillä ilma oli aurinkoinen ja tuuleton.

ParkourAkatemiasta oli urheilukentällä kaksi ohjaajaa, ja he auttoivat ja ohjasivat tarpeen mukaan. Toimintapisteet oli rakennettu niin, että lapset ja aikuiset pystyivät samaan aikaan kokeilemaan erilaisia hyppyjä, kiipeilyä, roikkumista ja siirtymisiä.

– Kaikki parkour-opetukset ja ohjaukset olivat hienoja kokemuksia, ja niistä on tullut pelkästään positiivista palautetta. Lapset olivat todella innoissaan. Syyskuussa toistetaan samat tapahtumat, Pietilä iloitsee.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.