Pälkäneen naiset kovassa iskussa lentopallon kuntaturnauksessa

Pälkäne voitti naisten kuntaturnauksen. Kuva: Asko Niemi.

 

Perinteinen kuntaturnaus alkoi lauantaiaamuna jämerästi Luja-Lukon tomeran lentopallopomon Asko Nalle-Niemen käskynjaolla. Nalle jakoi tehtävät niin määrätietoisesti, ettei edes Ville Sykerö-Mattila uskaltanut esittää vastalauseita.

Nallelta löytyi kuitenkin pelisilmää keittiöhenkilökunnan suhteen. Hän tiesi, ettei soppavastaava Outi Petterssonia eikä luotettavaa aisaparia Jackie Kososta kannata suututtaa. Siinä tapauksessa hän olisi joutunut itse kauhahommiin pelaamisen sijasta.

Ketään ei yllättänyt, kun Pekka Vilkkusilmä-Ikonen parkkeerasi itsensä naisten pelien tuomariksi. Hän varasi tämän tehtävän Nallelta jo ennen joulua. Toiseksi naisten kaitsijaksi seuloutui Heikki Hemuli-Kosonen. Myös tämä valinta oli helppo ennustaa.

Lauantaiaamun ensimmäinen yllätys koettiin siinä vaiheessa, kun kahdeksan joukkueen turnaus jyrähti käyntiin. Nalle asteli päättäväisin askelin Luopioisten avauskokoonpanoon, vaikka häntä pidetään pesunkestävänä pälkäneläisenä.

– Ei tainnut mahtua Pälkäneen kivikovaan porukkaan, kuntaturnausveteraani Jussi Lehtelä heitti.

Pälkäneen miehet hävisivät miesten loppuottelun Lammille selkein numeroin, mutta naiset pelastivat taas kerran kunnan maineen. Takavuosien Lukko-legendalle Pentti Casanova-Niemiselle rakkaat Hauhon rouvat kaatuivat finaalissa selkein numeroin.

Miehet: 1) Lammi, 2) Pälkäne, 3) Luopioinen.

Naiset: 1) Pälkäne, 2) Hauho, 3) Hämeenkoski, 4) Luopioinen, 5) Lammi.

Jari Perkiö

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.