Rytmirekassa kuka vaan voi olla artisti – oman biisin tekemiseen ei tarvita soittotaitoa

Rytmirekka oli yksi Aitoo-Festareiden vetonauloista.

Viime torstaisilla Aitoo-Festareilla kuka tahansa pääsi tekemään omaa musiikkia. Festaripäiväksi pihaan parkkeerannut Rytmirekka kiehtoi monia nuoria jopa festariesiintyjiä enemmän.

Niko Armisto hioo biisiään Sami Kujalan avustuksella.

– Niko on tehnyt hyvin pitkäjänteisesti omaa biisiä. Vähän aikaa sitten, kun dj alkoi soittaa ulkona, häntä houkuteltiin kuuntelemaan sitä, mutta oma biisi vei voiton. Nikon biisi on tosi hyvä ja pitkälle mietitty, kertoo Niko Armistoa biisin teossa opastanut Sami Kujala.

Vaikka festarien pääesiintyjä on vauhdissa, musisointi jatkuu rekassa. Aitoon koulutuskeskuksessa opiskeleva Minna Pitkänen on kokeillut monia eri soittimia ja tehnyt Niko Armiston tavoin myös kokonaisen biisin.

Minna Pitkänen voi hyvin harjoitella rumpujensoittoa samaan aikaan kun Niko Armisto hioo biisiänsä miksausasemalla. Kumpikin nuorista nimittäin kuulee kuulokkeilla vain oman musiikkinsa, eikä laitteista kuulu mitään muille katselijoille.

Rumpuja ennen Minna Pitkänen kokeili muun muassa kitaran soittamista.

– Kaikki täällä tapahtuu kuulokkeilla. On todella matala kynnys kokeilla, kun kukaan ei pääse arvostelemaan. Täällä kaikki saavat keskittyä omaan tekemiseen, kertoo Hanna-Mari Kujala Rytmirekan periaatteista.

Musiikkia rekassa voi tehdä perinteisillä soittimilla tai tableteilla. Valmiita ääniä on runsaasti, ja niitä yhdistelemällä pääsee musiikin tekemiseen kiinni, vaikka soittotaitoa ei löytyisikään.

– Rekassa pystytään muodostamaan myös bändi, niin että kaikki kuulevat kuulokkeillaan toistensa soiton. Bändissä voi soittaa myös tabletilta, joten kuka vaan voi olla mukana, Kujala kertoo mahdollisuuksista.

Hanna-Mari Kujala opastaa Minna Pitkästä tabletin kanssa.

Rytmirekka toimii myös musiikkiterapiana ja Kujaloiden sydämet sykkivät erityisesti tukea tarvitseville lapsille ja nuorille.

– Laitteilla voi leikitellä äänimaailmoissa eri soitinäänien avulla. Jokainen pystyy tekemään täällä musiikkia ja tulee se tunne, että minä itse tein tämän, kertoo Hanna-Mari Kujala rytmirekassa koetuista onnistumisen tunteista.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.