Suurin osa lukijoista antaa hyväksynnän luvattomalle rakentamiselle – ”Kateuttahan tämä on selvästi, ei kai Luopparin puolelle kukaan saisi muuttaa”

Sydän-Hämeen Lehden 52 lukijaa oli sitä mieltä, että rakentamisen saa aloittaa ilman lupaa, jos rakennusvalvonnassa on ruuhkaa. 40 vastaajaa kannatti lain noudattamista.

Pälkäneen rakennusvalvonta on ruuhkautunut, eivätkä kaikki rakentajat ole jaksaneet odotella virallista rakennuslupaa. Pälkäneen rakennustarkastaja keskeytti Viher-Kostialan messutalon rakentamisen kuukauden ajaksi, kun virallinen rakennuslupa puuttui. Nyt Viher-Kostialan luvat ovat kunnossa.

Sydän-Hämeen Lehti kysyi lukijoiltaan, saako rakentamisen aloittaa ilman lupaa.

Suurin osa vastaajista oli sitä mieltä, että saa, jos rakennusvalvonnan jonot ovat liian pitkiä. 92 vastaajasta peräti 52 oli mutkien oikomisen ja luvattoman rakentamisen kannalla.

40 vastaajaa taas oli sitä mieltä, ettei rakentamista saa missään nimessä aloittaa ilman lupaa. Virallinen lupa pitää aina olla, vaikka rakentaja joutuisi odottelemaan kauankin.

Sydän-Hämeen Lehden Facebook-sivujen kommenteista valtaosa ymmärtää kiireisiä rakentajia. Kipakoissa kommenteissa nimettömät ilmiannot leimataan raukkamaisiksi teoiksi, joiden takana on kateus. Ihmetystä herättää myös rakennusvalvonnan väen vaihtuminen.

Lukijoiden kommentteja:

– Voihan se olla, että Roholaan saa luvat helpommin ja nopeammin, jos joku sattuu kiinnostumaan.

Erkki Nurmi

– Myöskin läheltä seuranneena ihmettelen kunnan huolimattomuutta. Missään nimessä talon rakennuttajat eivät ole syyllisiä. Heitä vaan on kunnan toimesta johdettu harhaan.

Heli Toivola

– Kuulostaa, että se kalikka ärähtää, jolla omatkin asiat hoitamatta eli itse ”pääkylä”. Joko on oman kylän vajoavan rivitalon asiat kunnossa? Kuka antoi luvan rakentamiselle vai antoiko kukaan? Hassua, että rakennustarkastajat eivät viihdy kunnan virastossa. Ei kyllä ole ihme, että luvat tökkivät, kun rakennustarkastajat vain piipahtavat.

Arja Annala

– Minusta ongelmat rakennustarkastuksessa voidaan hoitaa asianomaisten kesken, eikä lyödä leimoja kenenkään otsaan. Toivottavasti messutalo valmistuu ajoissa. Messut tuovat hyvää mainosta ja toivottavasti uusia asukkaita Pälkäneelle.

Virpi Yli-Vakkuri

– Miten on nyt vasta herätty vai tehtiinkö vain kiusan vuoksi juuri nyt päätös?

Heli Kallioinen

– Kateuttahan tämä on selvästi. Ei kai tänne Luopparin puolelle kukaan saisi muuttaa.

Leena Helminen

– Pälkäneen rakennustarkastuksessa on pyöröovi vilissyt tiuhaan, kun rakennustarkastajat ovat vaihtuneet. Lienee ko. lupa ns. unohtunut kirjata. Kokonaan toinen juttu on sitten se, kuka haluaa heitellä kapuloita rattaisiin Luopioisten yritteliäisyydelle. Nimettömät ilmiannot milloin mistäkin ovat raukkamaisia.

Päivi Loukamo

– Talon rakennuttajat ovat hoitaneet paperit kuntaan, paperit jääneet kunnassa hoitamatta. Koko projekti on ollut yhtä vastoinkäymistä, osa kunnan toimesta ja osa muista syistä. Kapuloita on lyöty tahallaan ja tahattomasti. Ollut kyllä surkuhupaisaa seurata aika läheltä tätä projektia. Itse olisin jo nostanu kädet pystyyn.

Marika Vuorinen

– Samat lait kaikille. Mitä siitä tulee, jos harakanpesiä pykätään minne sattuu?

Arja Rasinen

Lue aiheesta lisää: Ei Pälkäne voi olla mikään villi länsi – Rakennustarkastaja keskeytti luvattoman messutalon rakentamisen Viher-Kostialassa

Rakennusvalvonnan ruuhkaan helpotusta – Pälkäneläinen Arttu Jokinen valittiin II rakennustarkastajaksi

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.