Pälkäne on korjaamoyrittäjälle hienoa seutua – ”Maalla on yleensä perheessä kaksi autoa, vanhempaa korjataan ja uudempaa huolletaan”

Jani Pogrebetskin valtakuntaa on vastaanottotiski. Autopalvelu Pälkäneen yrittäjä lupaa, että vajaassa viikossa saa autonsa huoltoon. Asentajat ajavat auton tarvittaessa vaikka pesukoneeseen, jos asiakas ei itse halua sitä tehdä.

Onkkaalantien ja Kyttäläntien risteyksessä on saanut autokorjaamopalvelua jo vuosikymmeniä, eikä loppua näy. Strengellin, Kähärin ja Ritarin jälkeen korjaamotoimintaa jatkaa Jani Pogrebetski, 46.

Yrittäjyys ei ollut Pogrebetskille mikään haave, mutta kun omalla kylällä tuli korjaamo myyntiin, tarttui automies täkyyn. Myös työmatka Onkkaalaan lyheni edelliseen verrattuna.

– Olen ollut vuosien saatossa muilla töissä. Työnkuvaan on sisältynyt autojen korjaamista, autojen ja varaosien myyntiä sekä viimeiset 15 vuotta olen ollut eri korjaamoilla työnjohtajana, tuore yrittäjä sanoo 25 vuoden autoalan kokemuksella.

Kahvit kuuluvat huoltoon

Autohuolto- ja korjaamoala on suhteellisen kilpailtu ala, mutta yrittäjä uskoo menestyvänsä hyvällä palvelulla ja osaavien asentajiensa avulla. Autopalvelu Pälkäneen kahviossa voi nauttia kahvit ja selata päivän lehdet sillä aikaa kun auto on hallin puolella. Korjaamolla on myös tarjota sijaisauto huoltotöiden ajaksi. Jos autopesukoneeseen ajo pelottaa, ei sinne tarvitse ajaa itse, vaan auto ajetaan palveluna pesuhalliin ja sieltä ulos.

Paikasta löytyvät myös uudet renkaat ja rengashotelli. Rengashotellissa on tällä hetkellä säilössä noin viidenkymmenen auton renkaat, mutta tilaa uusillekin hotelliasiakkaille riittää.

Korjaamon puolelta löytyvät tarvittavat laitteet rengastöihin ja asennukset onnistuvat aina kottikärryn renkaista autonrenkaisiin.

Jos matkanteko päättyy yllättäen, korjaamolta löytyy hinausauto, jolla viallinen kulkupeli saadaan korjattavaksi Autopalvelu Pälkäneelle. Myös pienkoneiden huolto- ja korjaustyöt onnistuvat korjaamolla.

Pogrebetski itse häärää myymälän puolella ja hoitaa asiakaspalvelun, ajanvaraukset, myynnin sekä varaosatilaukset. Asentajat Janne Viitanen ja Aapo Sipponen huolehtivat varsinaisista huoltotöistä. Yrittäjän sormet eivät enää asennustöihin syyhyä.

– Olen elämässäni korjannut jo tarpeeksi autoja. Pojat käyvät koko ajan kursseilla ja kehittävät osaamistaan.

Autot ovat kuitenkin sinulle elämäntapa?

– Mitäs minä muutakaan, ne ovat aina olleet sellainen pakollinen pahe.

Maisemakonttori Mallasveden äärellä

Yrittäjä ei ehdi pitää kesälomaa, mutta alkukeväällä hän lomaili kolme viikkoa Thaimaassa. Kun on Mallasveden maisemat konttorin lähellä, ei kesällä tarvitse muualle lähteä.

Yrittäjätaipaleensa aluksi Pogrebetski päätti, että työt yritetään tehdä työajan puitteissa, toki joustaakin pitää.

–  Jos korjaamotoiminta olisi hirveän tuottavaa, niitähän kannattaisi ostaa heti kymmenen lisää, yrittäjä vitsailee.

Sahalahdella syntynyt Pogrebetski tuli aikoinaan töiden perässä Pälkäneelle. Kolmesta lapsesta kaksi on jo aikuisia. 15-vuotias kuopus on tällä hetkellä korjaamolla tet-harjoittelussa.

Pälkäne on korjaamoyrittäjälle hienoa seutua. Kaupunkiin verrattuna täällä on rauhallisempaa, mutta kuitenkin kesäasukkaat tuovat omat juttunsa korjaamolle.

– Maalla on yleensä perheessä kaksi autoa – toinen ehkä hieman vanhempaa vuosimallia ja toinen uudempaa. Korjaamon näkökulmasta työt jakautuvatkin usein niin, että vanhempaa korjataan ja uudempaa huolletaan.

Autoala elää vahvassa murroksessa, mutta Autopalvelu Pälkäneen yrittäjä ei usko sähköautojen nopeaan yleistymiseen.

– Uskon sähköautoihin, mutta ne eivät todennäköisesti yleisty maaseudulla vielä minun aikanani. Pystymme toki huoltamaan ja korjaamaan myös hybrideitä, mutta sähköpuolen korjaukset jätämme vielä toistaiseksi muiden korjaamoiden huoleksi.

 

Janne Viitasella (vasemmalla), Jani Pogrebetskillä (keskellä) ja Aapo Sipposella on selvä työnjako Autopalvelu Pälkäneen korjaamolla. Pogrebetski hoitaa tilaukset ja keittää kahvit, Viitanen ja Sipponen vastaavat varsinaisesta korjaustyöstä.

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.