”Ei mitään väliä, onko Ilves vai Tappara, kun ollaan Suomi” – suihkulähde veti kiekkojuhlijoita Kangasallakin

”Pesonen, Lankinen ja Mörkö”, listasivat Suomen MM-kultaa kosteissa tunnelmissa juhlineet nuorukaiset Leijonien avainpelaajia.

Suomen jääkiekkomaajoukkue ei ollut kapteeni Marko Anttilan johdolla saanut vielä edes kultamitaleita kaulaansa Slovakiassa, kun ensimmäiset juhlijat olivat Kangasalla jo suihkulähteen rauhoittavan viileässä syleilyssä.

– Olimme juhlistamassa kaverin 18-vuotissyntymäpäivää ja katsomassa peliä Myrskyluodossa, kertoo Teemu Tamminen.

Kaksikko suunnisti heti Suomen MM-kullan ratkettua kohti mestaruusjuhlien edellyttämää suihkulähdettä.

Matkaan lyöttäytyi Pikkolasta kylpemään lähtenyt nuorten miesten joukko, joka oli jo ennen illan Kanada-peliä sopinut mahdollisesta kultakylvystä ja torille lähdöstä.

– Luotto Suomeen oli kova jo ennen turnausta, vakuuttaa Niko Kakko.

Tamminen suostuu myöntämään, että Leijonien uroteko tuntui vielä ennen ensimmäisiä pelejä hieman epätoivoiselta ajatukselta. Turnaus kuitenkin todisti ilman suuria NHL-tähtiä pelanneen Suomen olevan joukkueena omaa luokkaansa.

Maanantaiaamuna suihkulähteen kultajuhlijoita odottavat arki ja opinnot, ja kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että vähintäänkin maanantai voisi vallan hyvin olla kansallinen vapaapäivä. Joku muistelee menevänsä onneksi vasta kello kymmeneksi kouluun. Niinpä vielä on aikaa viettää joitakin hetkiä yhteisen juhlan merkeissä; ikä, opiskelupaikka tai edes suosikkiliigajoukkue eivät pysty jakamaan porukkaa pienempiin ryhmiin.

– Ei ole mitään väliä, onko Ilves vai Tappara, kun ollaan kuitenkin Suomi, Kakko tiivistää.

Hiljalleen lisää väkeä hiipii suihkulähteen suuntaan.

Siitä, miten ilta jatkuu, ei ole vielä kenelläkään tarkkaa tietoa. Yksi yhteinen näkemys on kuitenkin niin kylpijöillä kuin uintia vierestä seuranneillakin.

– Saunaan voisi kyllä mennä.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?