Talousvedelle keittokehotus Huutijärvellä

Juomavesi, sitä vastaavaan käyttöön otettu vesi ja ruoan valmistuksessa käytettävä vesi on toistaiseksi keitettävä Huutijärvellä Kangasalla. Vesilaitoksen mukaan viiden–kymmenen minuutin keittotarve johtuu vesijohdon rikkoutumisesta ja veden mahdollisesta likaantumisesta.

Vesijohto rikkoutui saneeraustyön yhteydessä Jokioistentien ja Alatien risteyksessä keskiviikkoiltana. Keittokehotus koskee Tommilantietä, Maijakaisantietä, Surtikontietä, Jokioistentietä, Alatien itäpäätä, Ylävainiontietä, Alavainiontietä, Apumiehentietä ja Kirvesmiehentietä.

Jokioistentien ja Alatien risteykseen toimitetaan teräksinen vesisäiliö. Lisäksi kiinteä varavedenjakelupaikka on Kaarina Maununtyttären tie 6:ssa, teknisen varikon edustalla.

Mikäli vesi on sameaa, niin sitä kannattaa juoksuttaa, että se kirkastuu. Silmämääräisesti kirkasta vettä voi käyttää peseytymiseen ja muuhun vastaavaan käyttöön.

Kangasalan Veden mukaan verkosto otettiin käyttöön illan aikana ja sitä huuhdeltiin. Verkostovedestä otetun vesinäytteen analyysitulokset valmistuvat alustavasti perjantaiaamupäivän aikana.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?