Pelastuuko Pälkäneen seurakuntatalo?

Luin sunnuntain Hesarista oikein iloisen uutisen: home ei ole  vaarallista! Lääketieteen kanta on muuttunut. Käypä hoito suositusten
mukaan homesairautta ei ole. Jossakin vilahti myös sana homehysteria.

Olen ollut samaa mieltä vuosikausia. Eihän suomalainen rakentaminen voi  olla niin huonoa, että kaikissa taloissa olisi hometta?

Vastavalmistuneissa rakennuksissa on aina on hajunsa, joka hälvenee  vähitelleen. Vanhoissa taloissa on muita hajuja, ummehtunutta ilmaa yms. Oma syynsä voi olla ilmastointijärjestelmilläkin. Ennen kun voitiin tuulettaa avamalla ikkunat, mitään ongelmia ei ollut. Ja ennen, kun oli  isoja luokkia, niin tytöt saattoivat alkaa valittaa ”raskaasta ilmasta” ja pyysivät avaamaan ikkunan. En muista, että se olisi koskaan ollut mikään ongelma pojille.

Ehkä onkin niin, että naisväki kokee ilmassa leijuvat erilaiset hajut ja tuoksut suurempina ongelmina kuin miehet, ja sitten syntyy tämä  homehysteria.

Olen kuullut tai lukenut, että Pälkäneen seurakuntataloa uhkaa myyminen, purkaminen tai kallis remontti, koska yksi (1) ihminen on saanut siellä  oireita. Eikö olisi helpompaa siirtää tällainen henkilö toisiin tehtäviin kuin ryhtyä mittaviin korjauksiin tai luopua suurelle osalle pälkäneläisistä niin rakkaasta seurakuntatalosta?

Paul Tiililä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?