Kangasala sanoo Tavasen laitokselle ei

Kangasala ei halua Tavasen tekopohjavesilaitoksen rakenteita harjualueilleen. Kangasalan elinympäristölautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan maanantaina. Linjausta perustellaan Kangasalan strategisen yleiskaavan linjauksella, jossa nähdään Vehoniemen kehityspotentiaali nimenomaan virkistys -ja matkailualueena: tekopohjavesilaitoksen rakentamisen ja alueen arvojen nähdään olevan selkeässä ristiriidassa keskenään.

Tavase suunnittelee Vehoniemen-Isokankaan harjualueelle vedenottamoita, imeytys- ja kaivoalueita, johtolinjoja sekä raakavesi- ja siirtovesipumppaamoa.

Länsi-ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on pyytänyt Kangasalan kaupunginhallitukselta, ympäristönsuojeluviranomaiselta, terveydensuojeluviranomaiselta ja kaavoitusviranomaiselta lausuntoa tekopohjavesilaitoksen rakentamista ja valmistelulupaa koskevasta hakemuksesta.

Aluehallintovirasto on pyytänyt lupahakemuksesta lausuntoa myös Pälkäneen kunnanhallitukselta ja ympäristöviranomaiselta. Pälkäneen kunnanhallitus linjasi omassa lausunnossaan toukokuun alkupuolella, etteivät Tavasen Kangasalan suunnitelman vaikutukset saa heijastua millään tavoin Pälkäneelle: vaikutuksia ei saa tulla Pälkäneen puolella sijaitsevan tuotantoalue kolmen, eikä myöskään Keiniänrannan Natura-alueelle.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.

Lue lisää aiheesta: