”Tässä on nyt johdettu valtuustoa harhaan” – Harjutuulen keittiön remonttibudjetti paisui moninkertaiseksi

Harjutuulen keittiön remonttibudjetti on paisunut aiemmasta 60 000 eurosta 390 000 euroon. Perusteellisen remontin lisämäärärahaksi tarvittaisiin peräti 370 000 euroa.

Pälkäneen tekninen lautakunta siirsi Harjutuulen keittiön remonttirahapäätöksen kunnanhallitukselle. Lautakunnan puheenjohtaja Timo Ailio sanoo, että uusissa suunnitelmissa lähes koko Harjutuulen keittiö pitää rakentaa kokonaan uusiksi.

– Kun valtuusto teki aiemmin päätöksen keskittää Harjutuulen päiväkotien ja koulujen ruokapalvelut, piti sen keittiön olla hyvässä kunnossa. 60 000 euron remontin piti riittää. Tässä on nyt johdettu valtuustoa harhaan. Siirsimme asian kunnanhallitukselle, Ailio linjaa.

Pälkäneen kunnanhallituksen seuraava kokous pidetään torstaina 6. kesäkuuta.

Kunnanvaltuusto päätti säästösyistä siirtää kunnan ruokapalvelutuotannon päiväkotien ja koulujen osalta Harjutuulen keittiöön. Vanhusten ruokien tekeminen oli tarkoitus keskittää Kukkiakodon keittiöön.

Tuotantokeittiömallilla saavutettava säästö olisi selvityksen mukaan vuodessa 200 000 euroa.

Pitopalveluun
tulvi viemärijätettä

Kankaanmaan teollisuusalueella sijaitseva pitopalveluyritys vaatii Pälkäneen kunnalta väistötiloja ja korvauksia.

Kunnan viemäriverkoston tukoksen takia pitopalvelun keittiötiloihin valui viemärijätettä, joka levisi muun muassa betonilaatan alle. Keittiö ja sen perustukset vaativat remontin, myös leivontatuotteita jouduttiin heittämään pois  maku- ja hajuvaurioiden takia.

Korvausvaateissaan yrittäjä korostaa, että viemärijätteen bakteeririski ja keittiön joutuminen remonttiin vaarantavat pitopalvelun yritystoiminnan. Väistötilat ovat välttämättömät, sillä pitopalvelulla on kiireinen kesä, eivätkä kotikeittiöt täytä viranomaisvaatimuksia.

Tekninen lautakunta osoitti pitopalvelulle väistötiloiksi Harjutuulen keittiön. Yrittäjän korvausvaatimuksia lautakunta ei hyväksynyt, vaan se haluaa korjaustarpeista selvityksen.

Syrjänharjun pururadan
valaistus remonttiin

Pälkäneen kunta kilpailuttaa Syrjänharjun kuntoradan valaistuksen suunnittelun ja saneerauksen. Saneeraus toteutetaan elo-syyskuussa 2019.

Kuntoradan pituus on 4,23 kilometriä ja se on koko matkalta valaistu. Talvisin kuntoradalla on hiihtoladut ja kesällä siellä juostaan, kävellään ja pyöräillään. Liikuntapuolen määräraha on 100 000 euroa, josta kuntoradan valaistuksen uusiminen otetaan.

Lue aiheesta lisää: Norsua pieninä paloina – valtuutetut olkaa valppaina

Tyhjentynyt Harjutuuli voi toimia kunnantalon sijaisena

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.