Uusia palveluja kylälle – kahvila-kioski Kissantassu ja pelihuone Kasipallo aloittivat Pohjassa

Yrittäjä Johanna Torkkel ja apumiehenä kahvilassa hääräävä Markus Pelkonen.

Kuhmalahtelainen Pohjan kylä sai uuden kahvilan, kun kahvila-kioski Kissantassu aloitti toimintansa apteekin talossa Rautajärventiellä. Kahvila avasi ovensa kuluvan viikon maanantaina.

– Olin vähän yllättynytkin siitä, kuinka mukavasti ihmiset meidät löysivät heti ensimmäisenä päivänä, vaikka emme ole vielä edes mainostaneet juuri missään, yrittäjä Johanna Torkkel iloitsee.

Kahvilassa myydään kuhmoislaisen Hankin leipomon pullia ja leipiä. Myynnissä on myös valikoima suolaisia leivonnaisia. Kioskin puolella taas myydään erilaista kuivatavaraa, kuten puurohiutaleita, jauhoja ja sokereita.

– Ja tietysti karkkia ja jäätelöä. Kahvilaan on suunnitteilla myös anniskelua, ja toivomme saavamme tänne myös rahapeliautomaatin. Näiden toteutuminen ei ole kuitenkaan vielä varmaa. Kahvilaa ei kuitenkaan ole tarkoitus pitää auki yömyöhään, Torkkel lisää.

Kuluvalla viikolla kahvila palvelee arkisin kello 9–18 ja viikonloppuisin kello 12–18. Sen jälkeen tarkoitus on säätää aukioloja siten, että ne palvelevat asiakkaita parhaiten.

– Katsomme tämän viikon aikana myös sitä, riittääkö asiakkaita jokaiselle päivälle.

Kahvila Kissantassu palvelee apteekin kanssa samassa rakennuksessa Pohjassa.

Torkkelin apuna kahvilassa häärää hänen avomiehensä Markus Pelkonen. Työpaikalleen pariskunta kulkee kotoaan Sahalahdelta.

Johanna Torkkelin vanhemmat ovat puutarha-alan yrittäjiä Kangasalla, joten yrittäminen on ollut hänelle tuttua pikkutytöstä asti.

– Jo pienenä päätin, että minäkin haluan yrittäjäksi, Johanna Torkkel muistelee.

Torkkel opiskelee parhaillaan Jyväskylän ammattikorkeakoulussa tradenomiksi. Kahvilan pitäminen Pohjassa saattaakin mennä tauolla syksyllä, kun opiskelut taas alkavat. Varmaa tämä ei kuitenkaan ole.

– Syksyn kuvioita mietitään sitten loppukesästä tarkemmin.

Yrittäjäksi Pohjaan Torkkel päätyi Markus Pelkosen tarkkojen silmien ansiosta.

– Markus huomasi ilmoituksen, jossa kiinteistönomistaja tarjosi tätä tilaa vuokralle. Päätös tilan vuokraamisesta syntyi aika nopeasti, ei tarvinnut kauan miettiä, Torkkel kertoo.

Kahvin jälkeen pelailemaan

Kahvilatilojen seinän toisella puolella toimii Riitta Tuomisen vetämä pelihuone Kasipallo. Pelitilassa on iso biljardipöytä, pingispöytä, ilmakiekko ja pelikonsoli, jolla pääsee pelaamaan ajosimulaattoripelejä. Yli 16–vuotiaat pääsevät pelaamaan pientä pääsymaksua vastaan, sitä nuoremmat saavat pelailla maksutta..

– Pelihuone palvelee kahvilan aukioloaikojen mukaisesti. Jos haluaa tulla muuna aikana, kannattaa tehdä varaus minun kauttani, Tuominen kertoo.

Tuominen tekee ompelualan töitään pelihuoneen vieressä sijaitsevassa tilassa, joten hän pystyy samalla ohjeistamaan ja pitämään silmällä pelihuoneen käyttäjiä. Tuominen toivoo, että tilan löytävät ihan kaikenikäiset.

– Tämä ei siis ole vain nuorille suunnattu tila, vaan kaikki ovat tervetulleita pelailemaan.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.