Avointen kylien päivässä Pirkanmaalta mukana ennätykselliset 63 kylää

Viidettä kertaa järjestettävänä Avoimet kylät -päivänä 8.6.2019 sadat kylät ympäri Suomen kutsuvat tutustumaan toimintaansa. Valtakunnallinen tapahtumapäivä muistuttaa kylien mahdollisuuksista asuinpaikkoina ja vierailukohteina.

Avoimet kylät -päivä tarjoaa tilaisuuden lähimatkailuun ja omaan kotiseutuun tutustumiseen. Mukana päivässä on valtakunnallisesti noin 600 kylää.

– Tänä vuonna Pirkanmaalta ollaan mukana peräti 63 kylän voimin, mikä on ennätys, iloitsee tapahtumapäivää koordinoiva Jani Hanhijärvi Pirkan Kylät ry:stä.

Kylillä on innovatiivista toimintaa, jota moni ei ole tullut ajatelleeksi. Esimerkiksi tyhjilleen jääneitä koulurakennuksia on otettu kyläyhteisöjen käyttöön, ja niillä järjestetään monenlaista harrastustoimintaa. Avoimet kylät -päivänä on mahdollisuus päästä kurkistamaan paikallisiin ratkaisuihin.

Uutta on myös se, että maakunnan kylien kattojärjestö Pirkan Kylät ry. järjestää kaksi Tampereelta lähtevää bussiretkeä avoimiin kyliin: Pyhäjärven kierroksen ja Längelmäveden kierroksen.

– Retket ovat olleet haluttuja ja molemmat retkibussit täyttyneet hyvää vauhtia. Kyläretki on oiva tilaisuus päästä kurkistamaan jotain sellaista, mihin ei normaalisti pääsisi, vinkkaa Hanhijärvi.

Avoimet kylät on vuodesta 2015 järjestetty valtakunnallinen tapahtumapäivä, jona järjestetään kylätapahtumia sadoissa kylissä ympäri Suomen. Päivä raottaa kylätoiminnan monipuolista sisältöä koko kansalle ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua kyliin ajanvietto- ja asumispaikkoina. Samana päivänä vietetään myös Kyläkauppapäivää, joka muistuttaa lähipalveluiden merkityksestä.

Avoimet kylät -päivän järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset, Leader-ryhmät ja paikalliset toimijat.

Kangasalta avoimissa kylissä mukana on Kuohenmaa ja Pälkäneeltä Luikala, Puutikkala, Rautajärvi, Sappee  ja Vihavuosi,

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.