Tunnustusta sääksien ja muiden petolintujen ystäville – Sääksisäätiö palkittiin 20 000 euron Panda-palkinnolla

Pohtiolammen isäntä Jouko Alhainen hymyili torstaina leveästi sen jälkeen, kun Sääksisäätiölle oli myönnetty 20 000 euron suuruinen Panda-palkinto. Alhaisen vieressä Pohtiolammella työskentelevä Alisa Halonen.

Kangasalan Pohtiolammella Sääksikeskusta ylläpitävä Sääksisäätiö palkittiin torstaina 20 000 euron arvoisella Panda-palkinnolla. Sääksisäätiö tukee sääksien ja muiden petolintujen suojelua ja tutkimusta. Säätiö palkittiin WWF Suomen vuosittain jakamalla Panda-palkinnolla jo toista kertaa.

Sääksisäätiö on jo useiden vuosikymmenten ajan edistänyt aktiivisesti sääksien suojelua ja tutkimusta Suomessa. Säätiö on tänä vuonna muuttanut sääntöjään niin, että se toimii jatkossa myös muiden petolintujen suojelun, seurannan ja tutkimuksen kehittämiseksi.

Lisäksi säätiö tiedottaa petolintujen elintavoista ja uhkista, edistää eri toimijoiden välistä yhteistyötä ja kouluttaa petolintuharrastajia.

– Laajentunut toimenkuvamme vaatii eri yhteistyömuotojen kehittämistä sekä verkostojen luomista petolintuharrastajien ja eri toimijoiden välille. Valmistelutyö aiheuttaa huomattavia kustannuksia säätiölle. Merkittävä menokohde on myös lintuharrastajien kouluttaminen, Koivu sanoo.

Pohtiolammen Sääksikeskusta isännöivä Jouko Alhainen oli torstaina palkinnon julkistamisen jälkeen yhtä hymyä.

– Olihan se tosi hienoa saada tällainen palkinto, Alhainen iloitsi.

Sääksisäätiö toimii valtakunnallisesti, mutta sen kotipaikka virallisesti on Hämeenlinna, ja sen ylläpitämä Sääksikeskus puolestaan sijaitsee Kangasalla.

WWF on jakanut vuosittaisen Panda-palkinnon jo 20 vuoden ajan. Panda-palkinto on yksi Suomen suurimmista ympäristöpalkinnoista.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.