”Toimivaa ei kannata muuttaa” – Tauko-kahvilan nuoret pyörittävät kesän Kahvihuone Paulaa

Tyyne Rantanen ja Kaisa Urkko odottavat innolla Kahvihuoneen aukeamista. Yhteensä Kahvihuone Paulalla on kesällä töissä viisi nuorta.

Pälkäneen Kostia-areenalta tuttu Tauko-kahvila tekee kesän ajan yhteistyötä Luopioisten Kahvihuone Paulan kanssa. Nuoret maksavat tilasta vuokraa, mutta saavat käyttöönsä valmiin konseptin.

– Paula periaatteessa ulkoistaa kahvilansa meille, ja keskittyy itse enemmän puotiin ja muuhun. Kahvila on edelleen Paulan valtakunta, eli nimeä tai konseptia me emme muuta, kertoo Tauko-kahvilan Kaisa Urkko.

Paulan kahvilalla on aiemmilta vuosilta tuttu asiakaskunta, ja taukolaiset haluavat, että kahvila säilyy tuttuna. Jotain omaa nuoret kuitenkin aikovat toimintaan tuoda.

– Toimivaa ei kannata muuttaa. Meillä on käytössä Paulan reseptit, mutta joitain omia tuodaan niiden rinnalle. Kesällä meitä on aina kolme kerrallaan töissä, niin on edellisvuosia enemmän resursseja esimerkiksi lähteä joskus torillekin myymään pullia, pohtii Urkko.

Yhteistyön Paulan kanssa taukolaiset näkevät loistavana mahdollisuutena. Mikäli kaikki sujuu hyvin, on toiveissa jatkaa yhteistyötä kesän jälkeen ja siten työllistää pälkäneläisiä nuoria.

– On kiva, että pienellä paikkakunnalla löytyy töitä nuorille. Ilman tätä mahdollisuutta Tauosta ei olisi varmaan kuulunut mitään koko kesänä, Rantanen pohtii.

Kostia-areenalla sijaitseva Tauko pysyy kesän ajan kiinni. Kahvihuoneella riittää puuhaa ja areenalla käy kesällä vähemmän väkeä, joten toimintaa ei kannata pitää yllä kesällä.

Perehdytykset ovat olleet antoisia nuorille kahvilanpitäjille. Paula Suksian opeissa Kaisa Urkko, Sofia Kallioinen ja Tyyne Rantanen.

Jo keväällä alkanut perehdytys on antanut taukolaisille jo nyt paljon oppeja. Kesää nuoret odottavat innolla.

– Pääsimme Pirkanmaan Paahtimolle opettelemaan erikoiskahvien tekoja ja muutenkin olemme oppineet jo paljon. Kahvihuoneella on tosi hyvät tilat tekemiseen ja meillä on hyvä porukka. Kesästä tulee hauskaa, kertoo Tyyne Rantanen innoissaan.

Tauko-kahvilan pitäjistä Kahvihuone Paulalla on töissä kolme. Lisäksi mukaan remmiin astuu kaksi kesätyöntekijää.

– Uudet työntekijät jatkavat toivottavasti sitten Tauolla kesän jälkeen. Meistä nykyisistä osa lähtee opiskelemaan kuitenkin. Kesän aikana uudet näkevät hyvin, millaista tätä on pyörittää, Rantanen kertoo.

Tauko-kahvilan porukka on päässyt oppimaan muun muassa erikoiskahvien tekemistä. Kuvassa Kaisa Urkko.

Viidelle työntekijälle jaettuna kesän työvuorot antavat tilaa myös lomailulle työnteon ohessa.

– Kahvila on auki torstaista lauantaihin ja yhtenä päivän töissä on meistä kolme. Pyrittiin tekemään vuorot niin, että samat työntekijät ovat aina koko viikon kerrallaan, joten kaikille tulee pidempiä vapaita. Esimerkiksi lomamatkat saatiin sumplittua hyvin, kertovat Urkko ja Rantanen.

Kahvihuone Paula avaa ovensa lauantaina 8.6. ja on auki sen jälkeen joka viikko torstaista lauantaihin.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.