Balettiopiston kevät päättyi Lumottuun balettiin – Näytöksessä mukana tuttuja kasvoja Billy Elliotista

King Poter Stomp -tanssi teoksesta The Rehearsal.

Tampereen Balettiopiston kevään suuressa tanssitapahtumassa nähtiin jälleen kaksi uutta alkuperäisteosta. Lumottu-baletti toi näyttämölle kirjaa lukevan tytön, jonka mielikuvitus lähtee liikkeelle tanssin erilaisten hahmojen pyörteisiin.

Lumotun tanssiteknisinä lajeina olivat klassinen baletti ja karaktääritanssi, jotka kulkevat tanssiopinnoissa ns. käsi kädessä.

Toinen teos oli jännittävän kutkuttava teos ”The Rehearsal”, jossa kaikki mahdollinen menee päin prinkkalaa.

The Rehearsalissa pääkertojana on näyttelijä Helena Rängman. Näytöksissä nähtiin myös tuttuja kangasalalaisia kasvoja musikaali Billy Elliotista.

Tämän teoksen tanssiteknisinä lajeina olivat jazztanssi, nykytanssi, steppitanssi, musikaalitanssi ja katulajit, mm. hip hop, urban, reggae, dancehall sekä afro.

Pienimmillä
omat esityksensä

Pienimmillä eli varhais- ja esibalettitason sekä lasten jazz/hip hopin oppilailla oli näytösten aluissa omat esityksensä. Yhdistävänä teemana tänä vuonna oli rakkaus tanssiin. Siksi päivän kokonaisnimi onkin ”Inspired by Dance”.

Valtaosa oppilaitoksista pitää oppilailleen kerran vuodessa näytökset keväällä, mutta Tampereen balettiopisto järjestää näytökset puolivuosittain ja luo kaksi uutta alkuperäisteosta tai tanssihistorian klassikkoa.

– Kun urheilussa tähdätään kilpailuihin, niin taidetanssin kilpailut ovat juuri nämä näytökset – eli tähdätään esiintymisiin ja näyttämöille. Tokihan taidemuodossamme on jonkin verran kisoja harrastajatasolla, mutta se ei ole päätarkoitus, Tampereen balettiopiston rehtori Desirée Cheremeteff sanoo.

Näytöksissä tuodaan esille tanssin perusopetuksen oppimäärän tarkoitus ja luonne. Kaikille oppilaille – niin pienemmille kuin isommillekin, harrastajille ja ammattilaisille – on yhtä tärkeää päästä näyttämölle, näyttämään mitä kussakin kasvuvaiheessa on opittu ja mihin pyritään.

– Oman persoonallisuuden kehittäminen, onnistumisen elämykset, itsemotivaation, itsekuri, johdonmukaisuus, jatkuvuus… Kaikki nämä ovat erittäin tärkeitä tekijöitä tanssioppilaan kasvussa ja kehityksessä, Cheremeteff jatkaa.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?