LiveMusa tuli Kuhmalahdelle muuttokuormassa Kokkolasta

ElosenMutka on aito kuhmalahtelaisbändi.

Kuhmalahden LiveMusa -yhdistyksen tarina sai alkunsa Kokkolassa, jossa Teija Willman ja Ulle Sihvonen kasasivat Freedom-nimisen bändin. Bändin kokoaminen taas oli lähtölaukaus Freedom from Kokkola -nimisen yhdistyksen perustamiselle.

–Tämä yhdistys lakkautettiin pari vuotta sitten Kokkolassa ja siirrettiin Kuhmalahdelle, koska muutimme yhdessä Pohjaan, minä Kokkolasta ja Ulle Tuusulan Jokelasta, Teija Willman taustoittaa.

–Saimme toimintaan mukaan ystäviämme, Pj Tainan, Leilan, Jussin ja lukuisat naapurit sekä muut kannatusjäsenet. Yhteistyönä rakensimme tontillemme viime kesänä hienon, ison esiintymislavan.

Aluksi oli ajatuksena pitää ElomaaRock -tapahtuma vain yksityisesti kaveripiirille.

–Yhdistys tapahtuman järjestäjänä on mielekkäämpää, koska olemme kannatusjäsenistä saaneet uusia tuttavuuksia ja olemme voineet tarjota musiikillista iloa myös heille.

Willman sanoo LiveMusa -toiminnan olevan vielä alkutekijöissään. Haaveena on tulevaisuudessa järjestää muiden muassa workshoppeja ja pienimuotoista teatteria, kulttuurielämyksiä ihmisille.

Nyt Kuhmalahden LiveMusa ry ylläpitää ja kehittää bänditoimintaa sekä edistää ja tukee musiikkitoiminnan kehitystä kotipaikkakunnalla ja myös muualla Suomessa.

–Bändit, jotka toimivat yhdistyksen nimissä, ovat kaikki sellaisia, missä minä ja Ulle soitamme yhdessä tai Ulle soittaa, Teija Willman mainitsee.

–Aito kuhmalahtelaisbändi on ElosenMutka, jossa mukana ovat Tanja ja Kusti Vuorinen Kuhmalahdelta ja Kuhmalahdella mökkeilevä valkeakoskilainen Mirja Korkka.

SW Freedom -bändin muodostavat Teija Willman ja Ulle Sihvonen duettona ja musiikin tekijöinä.

–Meillä on täällä Pohjassa oma kotistudio, jossa äänitämme, tuotamme ja pian myös jaamme mediassa omaa musiikkia. Teemme musiikkia sekä englannin että suomen kielellä, he kertovat.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.