Uimahallin tulos on tappiolla yli 100 000 euroa – Miksi?

Kangasalan kaupungin tulos oli pahasti tappiollinen. Niin oli myös uimahallin. Kangasalan Uimahalli Oy:n pitkään jatkunut voitollinen toiminta sukelsi yli 100 000 euroa tappiolle vuonna 2018 (Asiakastieto Oy). Mitkä olivat tappion syyt ja ketkä ovat vastuussa veronmaksajille tulevasta lisälaskusta?

Uimahallin asiakasmäärä romahti kymmenillä tuhansilla.

Tämä oli odotettavissa kun toimitusjohtaja ja uimahallin ainoa työntekijä erotettiin törkeästi ilman syytä kesäkuussa juuri kun olisi pitänyt tehdä kovasti töitä ja markkinoida asiakkaiden säilyttämiseksi ja uusien hankkimiseksi.

Uuden altaan myötä uimahalliin tavoitellaan 20 000 uutta asiakasta, eikä suinkaan asiakkaiden vähennystä. Tämä olisi kuitenkin edellyttänyt tarmokasta myyntityötä , joka loppui erottamiseen.

Asiakasmäärät eivät nykyisin lisäänny itsestään, laskevat kylläkin. Oliko erottaminen järkevää uimahalliyhtiön ja veronmaksajien kannalta?

Entä kenen edunmukaista oli ja kuka päätti riistää uimahallin asiakkailta parkkipaikat, vaikka järki sanoi, että ensin pitää rakentaa parkkihalli ja siirtää uimahallin parkkipaikat sinne, sitten vasta aloittaa ns. hotellin rakentaminen.
Päättäjät vähät välitti uimahallin asiakkaista ja yhtiön tuloksesta. Pienikin järjen ääni tulkittiin hotellin ja koko keskustan rakentamisen vastustamiseksi.

Tiedän, että uimahallilla on paljon asiakkaita, jotka ovat edelleen uintilakossa tai käyvät muissa halleissa, koska katsovat uimahalliyhtiön hallituksen toimineen epäeettisesti ja uimahalliyhtiön sekä asiakkaiden edun vastaisesti.

Samalla heidän toimintansa on ollut myös kuntalaisten edun vastaista, koska kuntalaiset joutuvat maksamaan nämä tahallaan aiheutetut uimahallin tappiot.

Herää kysymys, ovatko uimahalliyhtiön hallituksen jäsenten ja konserniohjauksesta yksin vastaavan kaupunginjohtajan päätökset olleet tarkoituksenmukaisia? Vai palvelevatko päätökset vain jonkun henkilökohtaisia intressejä?

Uimahallin asiakasmäärät ovat olleet edellisvuosia alhaisemmalla tasolla myös vuoden 2019 aikana.

Kyseenalaistava veronmaksaja Kangasalta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?