”Vähän jännittää, mutta hyvällä tavalla” – Hannele Kinnunen ahkeroi Jukolassa kaksi viestiä

– Jos olisin järkevä, niin nukkuisin vähän siinä välissä, mutta oikeasti tulee varmaankin heiluttua paikan päällä seuraamassa muiden juoksua aloitusosuuksilla, naurahtaa Hannele Kinnunen.

Pälkäneläisellä Kinnusella on edessä vauhdikas viikonloppu. Urheilullinen nainen lähtee nimittäin kuljettamaan suunnistusviestiä niin Venlojen kuin Jukolankin viestissä. Jo neljästi aiemmin Venlojen viestiä juossut Kinnunen on tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana Jukola-joukkueessa.

– Aamulehti haki viime keväänä hyväntekeväisyysjoukkueeseen jäseniä. Hain siihen ja pääsin, joten nyt olen molemmissa viesteissä, kertoo Kinnunen.

Hyväntekeväisyysviestillä kerätään rahaa Lastensairaalalle. Vaikka viestiin on talven aikana treenattu Kooveen johdolla, on sijoitustavoitteen yläpuolella hyväntekeväisyyspäämäärä. Lastensairaalaa varten on kerätty jo yli 50 000 euroa ja edelleen on mahdollista lahjoittaa.

Hannele Kinnunen juoksee Kangasala Jukolassa viidennen Venlojen viestinsä lisäksi myös Jukolan viestin.

Venlojen viestiin Hannele Kinnunen ei ole erikseen treenannut, vaan Jukolan viestin treenit ovat valmistaneet myös päivällä juostavaan naisten kilpailuun. Jukolaa edeltävällä viikolla hyväntekeväisyysjoukkue treenaa vielä yhden kerran, jonka jälkeen lähdetään kisamaan. Kinnunen toivoo Jukolasta onnistunutta suoritusta.

– Sijoitus ei ole niin tärkeä, kunhan ei hirveästi sössisi siellä, naurahtaa Kinnunen.

– Onnistuneessa suorituksessa rastit löytyvät, eikä viesti mene pyörimiseksi. Tullaan sujuvasti rastille, se löytyy ja sen jälkeen jatketaan matkaa, hän jatkaa kuvailua.

Hannele Kinnusen viestiosuuksilla on väliä joitakin tunteja. Venlojen viestissä hän juoksee ankkuriosuuden lauantaina iltapäivästä. Jukolassa tiedossa on neljäs osuus, joka juostaan aamuyöllä.

– Suurin ero aiempiin vuosiin on, että yleensä viestin jälkeen on voinut käydä suihkussa, syödä ja lähteä kotiin lepäämään. Tänä vuonna suihkun ja syömisen jälkeen valmistaudutaan seuraavaan osuuteen, Kinnunen pohtii.

Vaikka juostavaa on, ja viikonlopussa on uusia juttuja aiempiin vuosiin nähden, on Kinnunen hyvillä mielin.

– Innollahan Jukolaa odottaa ja on todella hienoa lähteä. Vähän jännittää, mutta hyvällä tavalla, kuvailee nainen fiiliksiään tulevasta viikonlopusta.

Kinnunen suunnistaa nyt viidettä kertaa Jukolan viestissä. Suunnistusharrastus onkin tarttunut matkaan vasta aikuisiällä lasten myötä.

– Sen myötä, kun lapset alkoivat käydä suunnistuskoulussa ja rasteilla, on täytynyt itsekin opetella, että pysyy perässä, kertoo Kinnunen.

Perheen pojat ovat vielä liian nuoria suunnistamaan Jukolassa, sillä ikäraja viestiin on 15 vuotta. Suunnistusperhettä on kuitenkin edustamassa Hannele Kinnusen lisäksi hänen miehensä Ville Kinnunen, joka juoksee Jukolan viestiä Luja-Lukon joukkueessa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.