Kaikki on lahjaa

Marja-Liisa Kuitunen.

Seisoskelin ystäväni kanssa kylämme uudella laiturilla ja katselimme edessä levittäytyvää Pirttilahtea.

– En ole koskaan ollut veneellä Kukkialla, ystäväni sanoi yllättäen. Melkein säikähdin. – Etkö?

–En koskaan.

Katsoin hämmästyneenä ystävääni. – Teillä ei ole ollut siis venettä?

– Ei ole ollut, eikä kukaan ole koskaan kutsunut soutelemaan.

Keskustelu hämmensi minua, koska omat muistoni samalta lahdelta ulottuivat varhaiseen lapsuuteen asti. Muistin juhannusaaton, kuinka olin isotätini kanssa järvellä. Vene lipui kurjenmiekkoja keltaisenaan kukkivassa lahdessa, ja laskeva aurinko kultasi rantaruovikkoa. Rannoilla loimottivat juhannuskokot. Uitin kättäni lämpimässä vedessa ja nautin koko lapsensydämelläni veden, valon ja vihreyden kimalluksesta.

Ajattelin, että kutsun ystäväni jonakin kesäpäivänä soutelemaan. Asia tuntui minusta vähäiseltä, mutta hänelle se tulisi varmaankin olemaan harvinainen elämys.

Nyt kun kesä on pääsemässä taas vauhtiin, voisi pysähtyä miettimään, onko jotain sellaista mukavaa ja kesäistä, jonka voisi jakaa jonkun toisen kanssa.

Voisitko kutsua kuivalla maalla asuvan tuttavan kahvittelemaan kanssasi laiturille? Haluaisiko joku tulla rantasaunaan ja uimaan?

Mitäpä jos pyytäisi kaverin puutarhakeinuun keinahtelemaan ja katselmaan poutapilviä? Millaista olisi paistaa muurinpohjalättyjä naapureiden kanssa, tai tehdä makkararetki lasten kanssa   läheiselle laavulle. Viettää siellä vaikka yö!

”Lahjaksi te olette saaneet, lahjaksi antakaa”, Matteus kehottaa jakeessa 10:8, jossa puhutaan antamisesta ja jakamisesta. Olemme itsekin saaneet kaiken hyvän lahjaksi sillä ”Jokainen hyvä anti, täydellinen lahja tulee ylhäältä, taivaan tähtien Isältä, jonka luona mikään ei muutu, ei valo vaihdu varjoksi. Jaak. 1:17.

Hyvää voi jakaa helposti ilman suurempia järjestelyjä ja ponnistelua, Itselle tutut, ilmiselvät asiat voivat toiselle olla unohtumaton kokemus – suorastaan kesän kohokohta.

Jaetaan siis tänä kesänä aikaamme ja erityisesti hyviä hetkiä!

Lahjoillasi meitä siunaat,
kaiken annat ajallaan.
Opeta, oi Herra, meitä
omastamme jakamaan.

Näytä, missä apuamme,
lahjojamme tarvitaan.
Opeta, oi Herra, meitä
omastamme jakamaan.
Virrestä 954

Marja-Liisa Kuitunen

Padankoski

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?