Anneli Kokko-Haaviston ja Anja Niemisen taidetta esillä Arkissa

Taiteilijat Anneli Kokko-Haavisto (vas.) ja Anja Nieminen ovat Pälkäneen pääkirjasto Arkin kesäkuun taiteilijat.

Pälkäneen pääkirjasto Arkin näyttelytilassa on kesäkuun näyttelynä Anneli Kokko-Haaviston ja Anja Niemisen yhteisnäyttely. Nyt  kaksikko kertoo oman tiensä taiteilijaksi.

Anja Nieminen:

Kouluaikoina tein kavereille Cliff Richardin ja Elviksen, 60-luvun idolien, kuvia lyijykynällä. Monien kokeilujen jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että öljyväri on minun juttuni.

Timo Pajusen hyvässä opissa aloitin 90-luvulla Valkeakosken työväenopistolla, jonka nimi myöhemmin vaihtui Valkeakoski-opistoksi.

Töitäni oli opiston kevätnäyttelyissä. 2016 anoin pääsyä Valkeakosken kuvataiteilijoihin.

Yhdistyksen mukana olen saanut töitäni vuosinäyttelyihin, vesien äärellä näyttelyyn, Valkeakosken geriatrisen osaston näyttelyyn, jonne myös teimme lahjoituksena noin 20 työtä ilahduttamaan valkoisia seiniä. Taidetalolla on ollut töitäni ja myös oma näyttely, Voipaalassa mukana Wanhan ajan markkinoilla.

Anneli Kokko-Haavisto:

Harrastin jo aivan pienenä piirtämistä. Ne olivat aika kivoja töitä, kauniita värejä ja tasaisia pintoja väritettynä. Isäni kannusti taiteessa, samoin äitini.

Kotona ei koskaan kielletty piirustamista. Oppikouluaikaan maalasin kotona öljyväreillä ja quasseilla.

Kävin Helvi Lepän Savi & Suti -kerhossa. Siellä tein ensimmäisen öljyvärityöni. Tein sen sormilla, kun ei vielä ymmärtänyt sivellintouhusta. Kyllä Helvi Leppä ihmetteli.

Välillä oli taukoja taiteen tekemisessä. Sitten innostuin menemään Vapaaseen Taidekouluun avoimelle linjalle Helsinkiin. Siellä meni aika 1981–1983.

1984 liityin Valkeakosken kuvat ry:hyn. Siellä osallistuin yli 10 vuotta melkein joka näyttelyyn, myös Puolaan ja Saksaan. Valkeakosken kaupunki osti minulta öljyvärityön istuva alaston.

Kampaajavuosinani Pälkäneellä en ehtinyt maalaamaan. Tein kyllä Lara Pache -liiduilla iltaisin mandaloita = taideterapiaa.

Olin myös vuosikausia 80- ja 90-luvuilla työväenopistossa. Ensin Jouko Kivimäen opissa ja sitten Timo Pajusen. Tein lähinnä grafiikkaa ja öljyväritöitä. Minulla oli Voipaalan aitta-ateljeessa näyttely Annikki Tallqwistin kanssa 1992.

Myös kahvila Savariinissa ja terveyskeskuksen kahvilassa Valkeakoskella. Myös Nuijan kahvilassa on ollut töitäni esillä. Eläkkeellä innostuin uudelleen työskentelystä taiteen parissa.

 

Heinäkuussa Arkissa on Daniel Medelplanin juhlavuoden näyttely: Anja Mattila-Tolvasen ja saksalaisen Susanne Müller-Bajin näyttely Medelplanin matkassa sekä Aapisia, lukukirjoja ja Katekismuksia. Elokuussa vuoron saa Liisa Knuutin taide.

5. kesäkuuta pidetyt taidenäyttelyn avajaiset keräsivät mukavasti porukkaa pääkirjastoon.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?