Jukola ruuhkauttaa ja vie kiertoreiteille – pahimpina aikoina valtatiellä on luvassa pysähdyksiä

Jukolan viesti ruuhkauttaa liikenteen valtatie 12:lla. Erityisesti lauantaina kello 8–14 ja sunnuntaina kello 7–13 on varmuudella ruuhkia Jukolan turvallisuudesta ja liikenteestä vastaavan Tapani Saarisen mukaan.

– Tavallisesti tuolla tiellä kulkee noin tuhat autoa tunnissa. Kun määrä nyt varmasti tuplaantuu, se tarkoittaa, että autoja on todella paljon. Ruuhkaa on ja saattaa tulla pysähdyksiäkin, Saarinen kertoo.

Valtava suunnistustapahtuma tuo tullessaan liikennejärjestelyjen muutoksia. Raikun ja Kaivannon risteyksissä nopeusrajoituskset laskevat viiteenkymmeneen kilometriin tunnissa. Pysäköintikielto vallitsee teiden varsilla pahimpien tukosten estämiseksi. Järjestäjän puolesta alueella on liikenteeohjausta ja erikoisjärjestelyt merkitään kyltein.

Tapahtuman ajaksi alueen läpi kulkeva Heponiemen-Majaalahdentie suljetaan kokonaan. Heposelän tie muuttuu yksisuuntaiseksi Pälkäneeltä Kangasalan suuntaan ja tielle pääsevät vain seurabussit.

Paikallisia neuvotaan kiertoteille

Jukolan alueen ohiajajille suurin muutos on Tampereelta Pälkäneelle päin ajettaessa Vehoniemen kohdalle järjesteltävä ohitustie. Kaivannon kohdalta liikenne ohjataan Vehoniemenharjuntielle, jolta jatketaan Vanhaa Pälkäneentietä ja Onkkaalantietä aina Pälkäneelle asti. Takaisin valtatielle ohjataan Onkkaalan kohdalta.

Vehoniemestä kiertävä ohitustie on yksisuuntainen ELY-keskuksen päätöksen myötä lauantaiaamusta sunnuntai-iltaan. Järjestely puretaan sunnuntaina viimeistään kello 18. Pälkäneeltä Kangasalan ja Tampereen suuntaan ajetaan tavalliseen tapaan valtatietä pitkin. Ruuhka-aikoina Tapani Saarinen neuvoo autoilijoita kiertämään Pälkäneeltä Aitoon, Sappeen ja Sahalahden kautta Kangasalan Huutijärvelle.

– Tämä reitti on todennäköisesti jopa nopeampi. Jos ei erityisesti tarvitse, ei kannata tulla samaan sumppuun muiden kanssa, Saarinen neuvoo.

Ylipäätään paikallisia Saarinen neuvoo käyttämään autoa mahdollisimman vähän.

– Jos ei ole pakko ruuhkaisimpina aikoina kulkea, niin asioilla kannattaa käydä ennen tai jälkeen. Jukolaan Pälkäneeltä pääsee hyvin pyörällä ja kisabussi kulkee Pälkäneen linja-autoasemalta, Saarinen ohjeistaa.

Tiedot bussin aikatauluista sekä muuta ajankohtaista infoa löytyy muun muassa Jukolan puhelinsovelluksesta ja poikkeustilanteiden sattuessa tietoa löytyy ensimmäisenä sosiaalisesta mediasta sekä liikennetiedotteista.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.