Fredrikstad SK kiri Venlojen viestin voittoon

Venlojen lähtö. Kuva: Mika Kiviluoma.

Norjalainen Fredrikstad SK juhlii Venlojen viestin voittoa Kangasalan Heponiemen maastossa. Joukkue jätti toiseksi tulleen ruotsalaisjoukkueen IFK Göteborgin lopulta taakseen noin kolmella ja puolella minuutilla. Paras suomalaisjoukkue oli Tampereen Pyrintö, joka sijoittui kolmanneksi vajaa puoli minuuttia toisesta sijasta jääneenä.

Kisan lopputulokset näet Kangasalan Jukolan kotisivuilta.

Venlojen viestin alussa tilanteet kärjessä vaihtelivat, mutta Fredrikstad SK suunnisti koko ajan tasaisesti kärjen tuntumassa.

Halden SK karkasi ensimmäisellä osuudella yli minuutin johtoon Sabine Hauswirthin kovan suorituksen avulla. Toisella osuudella Halden jäi kuitenkin viiden minuutin päähän kärjestä.

Tiomilan ylivoimaisesti voittanut Tampereen Pyrintö puolestaan oli vaikeuksissa ensimmäisellä osuudella. Lotta Karhola vaihtoi lähes kuusi minuuttia kärjestä, mutta Simona Aebersold paikkasi toisella osuudella ja nosti Pyrinnön kuudenneksi.

Kärjessä viiletti kuitenkin IFK Göteborg, jonka toisen osuuden suunnistaja Kirsi Nurmi nosti kärkeen peräti minuutin ja 42 sekunnin marginaalilla. Kolmannella osuudella Elin Månsson säilytti johtoaseman. Fredrikstad SK vaihtoi toisena, ja Saila Kinni nosti Tampereen Pyrinnön kolmanneksi, mutta eroa kärkeen oli neljä minuuttia.

Fredrikstad SK:n ankkuri Kamilla Olaussen ajoi ankkuriosuuden alkuosassa Göteborgin Sara Hagströmin kiinni ja paineli paremmalla reitinvalinnalla karkuun.

Olaussen kasvatti johtoa loppumatkasta ja Fredrikstadin nelikko sai tuuletella loppusuoralla rauhassa.

Fredrikstadin kolme ensimmäistä osuutta suunnistivat Marianne Riddervold Kahrs, Marie Olaussen ja Marianne Andersen. Fredrikstad eteni koko ajan kärjen tuntumassa: kahden ensimmäisen osuuden vaihtosijat olivat 12:s ja 3:s.

Fredrikstad ei ole aiemmin voittanut Venlojen viestiä, mutta ankkuri Olaussenin isä voitti Jukolan viestin 1993 eli samana vuonna kuin Kamilla syntyi.

Toisesta sijasta käytiin hurja kamppailu. Tampereen Pyrinnön Venla Harju nousi neljän minuutin takamatkalta 15 sekunnin päähän Göteborgin Hagströmistä. Ero oli kuitenkin liikaa loppusuoraa ajatellen, ja näin IFK Göteborg sijoittui toiseksi ja Tampereen Pyrintö kolmanneksi.

Miesten seitsemän osuuden mittainen Jukolan viesti kilpaillaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, lähtö tapahtuu kello 22 jälkeen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.