Motoristi Tommi Lehtosella kauhunhetket Kirvuntiellä: Hiekkatielle aseteltu renkaanpuhkoja rikkoi etupyörän – kyydissä oli lapsi

Motoristi Tommi Lehtosen ajomatka katkesi  keskiviikkoiltana tällaiseen ansaan. Kirvuntien uraan oli iltahämärissä aseteltu metallinen renkaanpuhkoja.

 

Keskiviikkoiltana kello 21.30 Kirvuntiellä on hämärää. Tommi Lehtonen ajaa 650-kuutioisella Suzukillaan uraista hiekkatietä, nopeutta on noin 30–40 km/h. Kyydissä istuu lapsi. Tie on tuttu, sillä Lehtonen ajelee kesäisin pyörällään paljonkin Pälkäneellä.

Äkkiä eturenkaassa alkaa kolista ja rengas tyhjenee vauhdilla.

Kokenut motoristi onnistuu pitämään pyörän juuri ja juuri pystyssä.

Tyhjästä renkaasta törröttää ilkeännäköinen nelipiikki. Lehtonen on ajanut teräväsakaraiseen itsetehtyyn renkaanpuhkojaan, joka on aseteltu keskelle hiekkatien uraa. Jollakin on ollut pahat mielessä.

– Renkaanpaikkausaineen avulla pääsimme ontuen tuttavan pihaan. Seuraavana päivänä vein pyörän rengasliikkeeseen, sillä reikä oli liian suuri itse paikattavaksi.

Lehtosen mukaan hänet pelasti kaatumiselta se, että hänen moottoripyörässään etulokasuoja on tavallista korkeammalle. Metallinen piikkiansa mahtui lokasuojan alla pyörimään, eikä etupyörä mennyt lukkoon.

Myös lenkkeilijät
ja hevoset vaarassa

Tommi Lehtoselta ei heru ymmärrystä sille, joka on asetellut renkaanpuhkojan Kirvuntien uraan. Tarkoitus on ollut vahingoittaa tiellä liikkujaa ja pahasti.

– Nämä voivat olla todella kohtalokkaita. Voin vain kuvitella, mitä tuskaa koituu esimerkiksi lenkkeilijälle, jos hän astuu tähän piikkiteokseen.

Vaarassa ovat myös hevoset, joita tiellä liikkuu runsaasti. Jos hevonen astuu piikkiin, syntyy vaarallinen tilanne niin hevoselle kuin ratsastajallekin.

Samalla tiellä on myös Strutsitila Syrjynen, ja Lehtonen kävikin varoittamassa yrittäjää. Nyt tie on silmämääräisesti tarkastettu, eikä nelipiikkejä löydetty enempää.

Kirvuntietä voi siis ajaa, mutta kannattaa olla tavallistakin tarkempana.

– Joko tekijällä ei ole ymmärrystä mistään tai sitten hänen tarkoituksenaan on ollut tuottaa todella paljon pahaa.

Lehtonen näyttää pahantekijän aikaansaannosta ja heittää pari kertaa härpäkkeen Sydän-Hämeen Lehden toimituksen lattialle.

Metallityö on tehty niin taidokkaasti, että joka heiton jälkeen yksi piikki neljästä sojottaa kohti kattoa.

Kaikki neljä piikkiä on teroitettu huolella.

Tommi Lehtonen sanoo, että hänet pelasti kaatumiselta se, että renkaanpuhkoja mahtui pyörimään Suzukin tavallista korkeammalla olevan etulokasuojan alla, eikä pyörä lukkiutunut. Hän ei voi ymmärtää, millainen ihminen haluaa näin paljon pahaa muille.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.