Sahalahtelainen seiväshyppääjä Jami Siira kuuntelee treenimatkoilla outoa musiikkia

Jami Siiran idoli on ranskalainen Renaud Lavillenie. Myös hän on lyhyt seiväshyppääjä, joka kurkottaa korkeuksiin.

Sydän-Hämeen Lehti aloitti… ja sahalahtelainen seiväshyppylupaus Jami Siira, 18, täydensi lauseet.

Innostuin lajista, kun … 14-vuotiaana huomasin, että seiväshyppy luonnistuu minulta aika hyvin. Paransin heti 14-vuotiaana ennätystäni 115 cm ja 15-vuotiaana paransin ennätystäni 75 cm. Siinä vaiheessa huomasin, että tämä laji on minulle sopiva.

Seiväshypyssä parasta on… kun pääsee koko ajan korkeammalta ja korkeammalta. Kun huomaa riman päällä, että on päässyt yli, niin voi vain nauttia, kun tippuu korkealta seiväspatjalle.

Seiväshypyssä pahinta ovat… loukkaantumiset. Se jos joku syö miestä, kun muut kisaavat ja kehittyvät ja itse joudut kuntouttamaan itseäsi esimerkiksi vesijuoksulla. Kuntoutuksen jälkeen on aina vaikea päästä samaan hyppykuntoon, mitä on ollut ennen loukkaantumista. Nämä hetket on niitä, joissa tarvitaan huolellista tekemistä ja kärsivällisyyttä.

Seipäitä tarvitaan niin monta, koska… kisoissa pitää olla eri jäykkyisiä seipäitä. Kun yksi seiväs jää löysäksi, on heti valmiina seuraava seiväs, jonka voi ottaa käyttöön. Minulla on tällä hetkellä kisoissa mukana kuusi seivästä.

Yksi seiväs maksaa… uutena 700–800 euroa, joten niitä kannattaa ostaa käytettyinä. Pitää olla kuitenkin tarkkana, missä kunnossa seipäät ovat.  Niissä ei saa olla mitään isompia kolhuja tai viiltoja. Nämä aiheuttavat yleensä seipään katkeamisen.

Suhteeni seipäisiini on… hyvä niin kuin pitääkin olla. Luotan siihen, että ne eivät katkea. Jos seipään katkeamista alkaa pelätä, ei hyppäämisestä tule enää mitään.

Tavoitteenani on… parantaa omaa tulostani joka vuosi 10–15 cm. Haluan myös kisata useissa arvokisoissa ja sijoittua niissä hyvin.

Harjoittelen viikossa… 8–9 kertaa, joista 3 aamutreeniä ja 5–6 iltatreeniä. Aikaa ei hirveästi jää kavereiden kanssa olemiseen, mutta se ei minua haittaa. Parhaat kaverit löytyvät kumminkin urheilun parista.

Esikuvani on… Renaud Lavillenie, koska hän on lyhyt niin kuin minäkin ja pidän hänen hyppytyylistään. Olen katsellut paljon hänen hyppyjään ja yrittänyt saada siitä apuja omiin suorituksiini.

Nyt kun minulla on tuore ajokortti ja sponsoriauto… treenimatkat helpottuvat, kun ei tarvitse kulkea busseilla. Jos on tarve lähteä jonnekin, se onnistuu lyhyelläkin varoitusajalla.

Kuuntelen kisamatkoilla… yleensä parhaan kaverini Villen kanssa todella outoa musiikkia tai sitten katsomme outoja videoita. Tämä ihmetyttää aina muita, mutta arkielämästä se on siirtynyt myös kisamatkoille.

Minusta tulee isona… urheilija, joka haluaa menestyä urheilussa ja päästä niin pitkälle kuin mahdollista.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.