Miksi Aitoon koulunjohtajan paikka on määräaikainen? Miksi koulunjohtajana toimineen Pilvi Pursiheimon pitää hakea uudestaan työtään?

Aitoon koulunjohtajana menneenä lukuvuotena toiminut Pilvi Pursiheimo  on  hakenut uudestaan työtään.  Kuvassa hän esittelee koulun akaattikotiloa nimeltä Hiutale, joka on tuonut mukavaa piristystä Aitoon koulun arkeen.

Pälkäneen kunta haki Aitoon koululle luokanopettajaa, jonka tehtäviin kuuluu myös koulunjohtajuus. Hakuaika umpeutui viime perjantaina. Määräaikaan mennessä paikkaan tuli kolme hakemusta. Aitoon koulua johtavan luokanopettajan valinta tehdään mahdollisimman pian.

Sivistysjohtaja Tiina Kivinen sanoo, että viime vuonna Aitoon koulua johtanut Pilvi Pursiheimo on yksi hakijoista. Miksi Pursiheimon työsuhdetta ei vain jatkettu?

– Pursiheimolta puuttuu muodollinen pätevyys ja sen takia virka piti laittaa avoimeksi.

Kivisen mukaan Pursiheimo on Aitoossa pidetty koulun johtaja. Sivistyslautakunta saikin Aitoon oppilailta, vanhemmilta ja kyläläisiltä vetoomuksen Pursiheimon jatkon puolesta.

Aitoon koulunjohtajan paikka on vuoden määräaikainen. Miksi Pälkäneen kunta palkkaa sinne johtajan vain vuodeksi?

– Meillä on kaksi ehdollista koulun lakkautuspäätöstä, jotka tehtiin vuoden 2018 kesäkuussa taloudentasapainottamisohjelman takia. Jos Rautajärven tai Harhalan koulu joudutaan lopettamaan, sieltä vapautuu henkilökuntaa, jolle tarjotaan vapautuneita virkoja muista kouluista, Kivinen selvittää.

Aiheesta lisää: Aitoon martat ja koululaiset leipoivat yhdessä tähtipullia

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.