Toivottavasti vaan aprillipilaa

Tässäkö Kangasalan eskon/oskarin puumerkki ilmaston lämpenemisen hillintään?

Ylensyöneitä kellukkamahoja näilläkin nurkilla puuskuttaen lyllertää. Jokainen uusi kahvila munkkeineen, viinereineen, kakku- ja pitsapaloineen, makeine juomineen pulloposkia pullistaa, verisuonia ahtauttaa, jalannousua vaikeuttaa, hengästyttää. Tervehenkisen, raikkaan reippailun pilkkaamistakin tuollainen on. Toivottavasti tämä uutinen pian aprillipilaks paljastuu!(KS 22.5.2019)

Kuntalaisia, turistejakin aiemmin maankuuluille harjuillemme omin voimin ja koivin päivittäin kiipeämään, pyöräilemään, hiihtämäänkin monin tavoin innoitettakoon. Täällä kun noita tuhansien vuosien takaisia muinaismuistoja vielä muutamat pätkät näkösällä on. Kangasala-taloon havainnollinen, pysyvä näyttely tienoomme harju- ja retkeilymaisemista jo kohtakin avattakoon!

Kangasalan keskustan vanhan näkötornin viereen harvojen haikailemalle kahvilalle käymälöineen, varastorakennuksineen enintään kolmen prosentin tarve ja kannatus on.

Erillisrakenteinen kahvila-talousrakennus viereisine varastomökkeineen tarvitsisi uutukaiset vesi- ja viemäriputket, sähkökaapeleiden asentamiset, uusimiset, vahvistamiset, valaistuksen tehostamisen satojen metrien kaivantoineen. Monemmoiset maan mylläykset merkitseisivät lukuisten puiden kaatamista, eloon jääneiden juuristovaurioita, myrskytuhoille altistamista ja maisematuhoja.

Nykykäytäntöjen mukainen kulkuyhteyksien parantaminen merkitsisi vierus-ojineen monen metrin levyisen maantien raivaamista, perustamista, rakentamista, asfaltointia sekä ison pysäköintialueen varustamista harjun päälle, myös autotulvien rajoitustoimintojen käynnistämistä. Autoilla sinne koulun vierestä nykyäänkin hyvin pääsee mutta sallittakoon se vain vammaistarpeisiin.

Tuollaisiin ylellisyysvirityksiin vuosien vieriessä miljoonamanit vilahtais. Ja veronmaksajathan ehtyviä eurojaan ilomielin ojenteleis? Sijoitettakoon nuo niukkamieliset hukkasatsaukset esmerkiks kyläkoulujen toiminnan jatkamiseen, tukemiseen!

Harjuluonnon kulumista, luonnon rauhan pysyvää häirintää ja ilmastonmuutoksenkin edesvastuutonta vauhdittamista tämäkin typerä turhake todellisuudessa tarkoittais. Moinen pyhäinhäväistys on kaupungin virkakoneistolta ja luottamushenkilöiltä haihatellen harkittu, todella nolo harha-askel, häpeäksi Kangasalle ja mielipahaks tuhansille vastuuntuntoisille, ymmärtäville kansalaisille. Älköön tässäkään ympäristön- ja kansanterveyvventurmelus-/ylellissyyshankkeessa ahneovvem pirulle ees pikku sormen neljännestä tarjoiltako!

Sen sijaan ruvettakoon Lentolan kauppakartanon äärelle huimaa tornitaloa kaukokatseluterasseineen, katon tuulivoimaloineen suunnittelemaan, rakentamaan! Täytyyhän sillekin suunnalle yksi korkean tason tähystyspaikka aikaiseksi saada!

Kiiom Mikko

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.