Juhannuskokot jäävät sytyttämättä – Metsäpalovaroitus on voimassa koko juhannuksen

Pirkanmaalla on Ilmatieteenlaitoksen mukaan voimassa metsäpalovaroitus koko juhannuksen ajan. Tämä tarkoittaa, että juhannuskokkojen sytyttäminen on kiellettyä.

Ilmatieteenlaitoksen tiedotteessa kerrotaan, että vuodenvaihteessa voimaan tullut pelastuslain muutos kieltää nuotion tai muun avotulen sytyttämisen metsäpalovaroituksen aikana. Avotuleksi määritellään niin nuotiot, risujen poltto sekä juhannuskokot kuin myös kertakäyttögrillit. Juhannuksen grillattavat on siis valmistettava muunlaisissa grilleissä.

Grillien sytyttämisessä tulee olla myös varovainen, jotta vältetään leimahdusvaara. Nestekaasugrillien kanssa pitää olla tarkkana, että nestekaasupullon lämpötila ei nouse yli neljäänkymmeneen asteeseen. Kaasu syttyy jo pienestä kipinästä, joten mikäli kaasun haju on havaittavissa, on venttiili suljettava heti.

Perjantaina voimassa on lisäksi varoitus rajuista ukonilmoista ja lauantaina tuulivaroitus. Esimerkiksi vesillä ollessa kannattaa siis olla erityisen huolellinen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?