Nollanollia ei tulla muistamaan hyvistä arvosanoista ja rauhallisista tunneista

Kirjoittaja kirjoitti keväällä ylioppilaaksi Pälkäneen lukiosta.

Ensimmäiset 2000-luvulla syntyneet valmistuivat nyt Pälkäneen lukiosta. Tulokset eivät päätä huimaa, sillä arvosanojen keskiarvolla sijoituimme top 10 huonoimpiin lukioihin tänä keväänä. Edellinen ikäluokka, eli 1999 syntyneet olivat taas kirjoittaneet verrattain hyvin. Voidaanko siis olettaa lukion tason olevan laskussa?

Yhden tai kahden ikäluokan tarkasteleminen, kun katsotaan koko lukion tasoa ei ole järkevää, ja vääristäisi tuloksia, joten vielä ei ole johtopäätösten aika. Ehkä seuraavan 10 vuoden ajalta voidaan katsoa, mihin suuntaan Pälkäneen lukio on kehittymässä. Vielä ei siis kannata painaa paniikkinappeja pohjaan.

Tulos ei tullut yllätyksenä. Allekirjoittanut kirjoitti jo lukion aikana siitä, että meidän ikäluokkamme ei välttämättä tule olemaan täynnä priimuksia. Meidän ryhmäämme ei tulla muistamaan hyvistä arvosanoista ja rauhallisista tunneista.

Mutta tärkeintähän on se, että meidät tullaan muistamaan. Olimme monella tapaa hyvin epätyypillinen lukiolaisryhmä. Siksi täytyykin olla ylpeä jokaisesta, joka taisteli läpi ylioppilaskirjoituksista, ennakko-odotuksista huolimatta.

Vaikka emme onnistuneetkaan tekemään ihmeitä ylioppilaskirjoituksissa, on Pälkäneen lukiolla paikkansa Suomen lukiokartalla. Se antaa hyvät eväät elämään ja mahdollisuuden jokaiselle käydä lukiota. Pälkäneen lukion suuri vahvuus on yhteisöllisyys, mitä ei voi kokea missään muussa lukiossa.

Siellä ei koe olevansa yksin minkään asian kanssa. Jos on rankka koeviikko, saa tukea muilta lukiolaisilta tai opettajilta. Jos ei jaksa herätä aamulla kouluun, alkaa kello kahdeksan tulla tasaiseen tahtiin viestejä, että missä sitä viivytään. Pälkäneen lukiossa asiat tehdään yhdessä ja se kuuluu Pälkäneelle. En voisi kuvitella tätä kylää, ilman lukiota.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.