Uusi porukka tuo uutta maustetta – Sappeessa nähdään päivitetty Olavi Virta -musikaali

Sappeen kesäteatterissa esitetään tänä kesänä kymmenen vuoden takaa tuttu Olavi Virta -musikaali. Heikki Paavilaisen ohjaama esitys on muuttunut hieman vuosien takaa. Suurimman muutoksen tuovat uudet näyttelijät.

Jani Koskinen (vasemmalla) esittää tänä vuonna vanhempaa Olavi Virtaa. Kymmenen vuotta sitten hän oli nuoremman Virran roolissa Jari Aholan paikalla.

– Jani Koskinen oli mukana myös kymmenen vuotta sitten, mutta eri roolissa. Ekalla kerralla hän oli nuoremman Olavin roolissa, mutta tällä kertaa hän näyttelee vanhempaa Olavia. Niin sitä kymmenessä vuodessa vanhetaan, kertoilee Heikki Paavilainen.

Muissa rooleissa loistavat uudet tekijät, ja Paavilainen kertoo muokanneensa käsikirjoitusta näille näyttelijöille sopivammaksi.

– Uutta kulmaa ja joitain uusia repliikkejä sain viime vuonna ilmestyneen Ilse Hammarin kirjan Isäni Olavi Virta -kirjan pohjalta. Joitain biisejä on myös vaihdettu, Paavilainen kertoo.

Paavilaisen ja Koskisen lisäksi kymmenen vuoden takaisesta produktiosta mukana on koreografioista vastaava Jani Rasimus. Myös Rasimuksen mielestä suurimman muutoksen musikaaliin tuo vaihtuva porukka.

– Ainahan siihen tulee uutta maustetta, kun jengi vaihtuu. Kymmenen vuotta sitten olin osa tanssiryhmää, enkä ollut vastuussa koreografiasta, eli se tuo muutosta myös, Rasimus pohtii.

Ikivihreisiin biiseihin suunnitellut tanssit ovat saaneet voimakkaasti vaikutteita lavatansseista ja esimerkiksi vauhdikkaasta fuskusta.

– Toivottavasti tanssit tempaavat jengin mukaan. Porukka on huipputanssijoita, ja Sappeessahan näyttelijät laitetaan myös tanssimaan. Tanssia on musikaalissa paljon, kertoo Rasimus.

Kesäteatteri sijaitsee kauniissa maisemissa luonnon keskellä.

Paluu Sappeeseen Olavi Virta -musikaalin kanssa on Rasimukselle mieluisaa.

– Ymmärtääkseni musikaali on ollut monena kesänä toivottu. Sappeen maisemiin on kiva palata. Sehän on ihan mieletön paikka, Rasimus kertoo.

Sappee on myös Heikki Paavilaiselle hyvin mieluinen paikka. Akustiikkaa hän kehuu jopa Suomen kesäteatterien parhaaksi.

– Illalla laskeutuu niin kaunis hiljaisuus. Siellä pitää ääntä vain luonto meidän lisäksemme.

Sappeen Kesäteatteri katettiin viime kesää varten, joten sade ei haittaa esityksiä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.