Yhteydenottoja yhteishaun ulkopuolelta – Pälkäneen lukiossa aloittaa syksyllä kolmisenkymmentä opiskelijaa

Pälkäneen lukioon tuli yhteishaussa tänä vuonna 27 ensisijaista hakemusta. Viime vuonna hakijoita oli 26 ja sitä ennen 25, joten määrän voi katsoa olevan pienessä tasaisessa nousussa. Ensisijaisista hakijoista sisään lukioon  pääsi 25 opiskelijaa keskiarvorajan asettuessa 7,08:aan .

Rehtori Jan Salmi pitämässä puhetta ylioppilasjuhlassa. Kuva: Hannu Söderholm

Pälkäneen lukion rehtori Jan Salmi kertoo, että lukiolle on tullut yhteydenottoja myös yhteishaun ulkopuolelta. Lopullinen aloittavien opiskelijoiden joukko muodostunee noin kolmekymmenpäiseksi.

Lukion vetonaulaksi kaavaillun korislinjan suunnittelu etenee syksyllä ylioppilaskirjoitusten jälkeen, kun rehtori Jan Salmella vapautuu työaikaa projektiin keskittymiseen. Ratkaiseva tekijä linjan toteuttamisessa on kysyntä, sillä linjan tavoitteena olisi vähintäänkin vakiinnuttaa, jos ei jopa kasvattaa lukion oppilasmäärää.

Koripallolinjan on kaavailtu aloittavan vuoden päästä syksyllä 2020. Linjan opiskelijoiden lukionkäyntiin sisältyisi useita kursseja koripalloa.

– Käytännössä valinnaiset kurssit olisivat pääosin koripalloa, Jan Salmi kertoo.

Lukio tekisi linjan suhteen yhteistyötä Luja-Lukon kanssa. Erityisesti koripallojaoston puheenjohtaja Kimmo Ketola on ollut mukana projektissa. Opiskelijoita valmentaisivat kursseilla seuran valmentajat.

Kangasalla sisäänottomäärä kasvaa

Kangasalan lukion sisäänottomäärää kasvatetaan kymmenellä tästä keväästä lähtien. Jatkossa lukioon otetaan vuosittain 135 uutta opiskelijaa. Sisäänottomäärän kasvattamisella pyritään vastaamaan lisääntyneeseen hakijamäärään. Lukiolaisten kannalta tämä tarkoittaa koulutuksen parempaa saatavuutta

Kymmenen opiskelijan lisäys pystytään hoitamaan nykyisillä resursseilla. Käytännössä uusia ryhmiä ei siis tarvitse perustaa, vaan opiskelijoiden lisäys kasvattaa opetusryhmien kokoja.

Kymmenen opiskelijaa enemmän tuo Kangasalan lukiolle kolmen vuoden ajan vuosittain yli 55 000€ valtionapua lisää. Yhtä opiskelijaa kohden lukio saa vuodessa 5549 euroa rahoitusta.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.