Kyläasuminen esittäytyy Kukkialla

Viher-Kostialan modernit minitalot ovat yksi Kukkian kyläasumisen messujen esittelykohteista. Etualalla Seppo Kääriäinen.

– Lähiyhteisöjen voima, puhtaan luonnon läheisyys ja toimelias ympäristö, siinä se kylässä asumisen idea on pähkinänkuoressa, Kukkian kyläasumisen messujen edustaja Seppo Kääriäinen tiivistää.

Idean lisäksi kyläasumisen messut esittelee konkreettisia mahdollisuuksia asumiseen Kukkian kylissä.

– Meillä on esittelykohteina muun muassa mummonmökkikylä, Pöllökartanon yhteisöasuminen sekä rakenteilla olevat ViherKostialan modernit minitalot.

Nämä kaikki aivan Luopioisten keskustan tuntumassa sijaitsevat kohteet ovat avoinna tiettyinä aikoina messuviikon 29.6.–7.7. aikana.

Avajaispäivänä runsaasti ohjelmaa

Kukkian kyläasumisen messujen avajaispäivänä on tarjolla linja-autokierros katsomaan kyläympäristöjä sekä tonttitarjontaa Rajalanniemessä, Vohlisaaressa, Mikkolanlahdella ja Rautajärvellä.

Kierros alkaa pian Pälkäneen kunnan Kesäpäiväkahvien jälkeen Pytingiltä eli tapahtumapaikalta.

– Esittely tapahtuu bussista käsin eli tarkoitus ei ole jalkautua kohteisiin, Kääriäinen selventää.

Bussimatka päättyy liikuntahallille, jossa osallistujat pääsevät messukeskukseen kiertämään Kyläelämää-näyttelyssä sekä paikallisten rakentamiseen ja asumiseen liittyvien yritysten esittelypisteillä.

– Iltapäivällä ohjelmassa on vielä Mikkolan Navetan näyttelyiden avajaiset ja illallakin kylällä tapahtuu monenlaista mukavaa, Kääriäinen lupaa.

Messuvieraat pääsevät tutustumaan Pöllökartanon yhteisöasumisen malliin. Ovet ovat auki kolmena eri päivänä. Esittelijänä toimii muun muassa Leena Ilmola.

Tietoa luennoilta ja seminaareista

Kukkian kyläasumisen messuilla on kaksi ajankohtaista teemapäivää. Terveellinen asuminen ja puhdas ilma ovat teemana torstaina 4.7. Messuvieraat pääsevät puolilta päivin tutustumaan Viher-Kostialan rakenteilla oleviin taloihin ja sen jälkeen liikuntahallin messukeskukseen kuuntelemaan kahta mielenkiinoista luentoa.

Markku Juutilainen Baulog Oy:stä kertoo hengittävistä talorakenteista ja Jari Ketola LVI-Kalske Oy:stä puhuu luonnollisesta ilmanvaihdosta.

Aurinkoenergia on teemana perjantaina 5.7. Mummonmökkikylässä on avoimet ovet kello 12–14 ja heti tämän jälkeen aurinkoenergia-asiantuntia Timo Jodat esitelmöi aurinkolämmön ja -sähkön toimintaperiaatteista Metsäkeskuksen järjestämässä tilaisuudessa. Messupäivän lopuksi Sami Seise kertoo aurinkopaneelikokemuksista Luopioisissa.

Laadukasta oheisohjelmaa

Messuviikko tarjoaa luopioislaiseen tapaan runsaasti muutakin ohjelmaa. Kulttuurista kiinnostuneita hemmotellaan Mikkolan Navetalla kahdella näyttelyllä: Aikamatka lukutaitoon ja Klorofylli – valoherkkä pigmentti.

Musiikkiakin on tarjolla moneen makuun. Kunnan Kesäpäiväkahveilla yleisöä viihdyttää laulaja Pasi Repo. Ravintola Liekki tarjoaa avajaispäivän iltana live-musiikkia Kormus-yhtyeen tahtiin ja karaokessa yleisö pääsee itsekin ääneen.

Saunakulttuuria juhlistetaan keskiviikkona saunatonttuvideon julkistamisella. Illalla Rajalansaaren saunalla nautitaan perinteiseen tapaan savusaunan löylyistä.

Messujen musiikillinen anti huipentuu torstai-iltana Luopioisten kirkossa, jossa esiintyvät Laulavat Hietaset.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?