Taas yksi Pälkäneen keskeinen viranhaltija lähtee – Nyt on vuorossa tekninen suunnittelujohtaja Harri Vierikka

Tekninen suunnittelujohtaja Harri Vierikka vaihtaa Pälkäneen maisemat Vesilahteen.

Pälkäneen tekninen suunnittelujohtaja Harri Vierikka on valittu Vesilahden kunnaninsinööriksi. Hän ehti toimia Pälkäneellä kuusi vuotta.

– Uudet haasteet kiehtovat ja on aika katsella, mitä muualla on tarjolla. Vesilahdella olen vastaavassa tehtävässä kuin täällä, mutta siellä olen yksin vastuussa. Täällä johtajuus on jaettu minun ja teknisen johtajan Matti Vesavan kesken. Lisäksi Vesilahdella pääsen mukaan seutuverkoston seututyöryhmiin, joihin Pälkäneellä ei ole ollut asiaa. Pääsen helpommin verkostoutumaan ja kuulemaan, mitä kollegoilla on kerrottavana.

Vierikan mukaan jaetussa johtajuudessa on omat haasteensa, mutta missään nimessä henkilöriitoja ei ole ollut.

– Matti Vesavalta olen oppinut paljon. Hän on ammattitaitoinen ja osaava johtaja, Vierikka kiittelee.

Koulutukseltaan Vierikka on yhdyskuntatekniikan insinööri ja hakenut lukemaan Lahteen YAMK uudistavaa johtamista. Hän ei ole vielä irtisanoutunut nykyisestä tehtävästään, sillä Vesilahden kunnaninsinöörin valinnasta on vielä valitusaika meneillään.

Hiljattain Pälkäneeltä irtisanoutui myös talousjohtaja Merja Vihtiälä, joka siirtyy Tampereen talous- ja hallintopäällikkönä. Vihtiälä aloittaa uudessa toimessaan elokuun puolivälissä.

Kunnanhallitus päätti kokouksessaan aloittaa talousjohtajan rekrytoinnin välittömästi.

Surkea taloustilanne vauhdittaa lähtöjä

Pälkäneen kunnanhallituksen puheenjohtaja Eero Laesterä sanoo, että viranhaltijoiden lähteminen on ikävä juttu kunnalle.

– Onhan se inhottavaa, että juuri kun ihminen on työhönsä oppinsa saanut, hän lähtee pois. Pälkäne on sen kokoinen kunta, että se on hyvä ponnahduslauta uusiin tehtäviin.

Laesterän mukaan myös Pälkäneen talouden surkea tilanne on yksi syy kunnanviraston ovien heilumiseen.

– Eiväthän nämä talouden sopeutustarpeet voi olla vaikuttamatta viranhaltijoiden työhön. Meiltä puuttuu kaksi miljoonaa euroa rahaa ja se aiheuttaa monenlaista painetta.

Aiheesta lisää: Pälkäneen kunnantalon ovissa taas liikennettä – Nyt lähtee talousjohtaja

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.