”Paikan päällä törmää moniin tuttuihin” – Kirkkarit tuovat Aitooseen viikonloppuna tuhansia ihmisiä

Aitoon Kirkastusjuhlia vietetään tulevana viikonloppuna 6.–8.7. Kirkastusjuhlat kokoavat Aitoon Honkalaan tuhansia ihmisiä nauttimaan kolmipäiväisistä festivaaleista. Lippuja on myyty tänä vuonna ennätystahtiin.

–  Lippukauppa käy ennätystahtiin. Lippuja on myyty miltei tuplatensiihen nähden, miten esimerkiksi vuosi sitten. Erityisen ilahduttavaa on se, että kaikki illat myyvät tasaisesti, Aitoon VPK:n puheenjohtaja
Erkki Hyöki kertoo.

Festariviikonlopun sunnuntai on monesti myynyt muita päiviä huonommin, mutta tänä vuonna asia on ollut toisin. Kiinnostusta on riittänyt myös sunnuntain lipuille.

– Valostahan se varmaan johtuu, kun kokoonpanon esiintymisestä on tullut kyselyitä oikein ulkomaita myöden, Hyöki sanoo viitaten sunnuntai-iltana esiintyvään Ville Valo & Agentsiin.

Iiris Kaipainen voitti Sydän-Hämeen Lehden kilpailusta itselleen kaksi lippua Kirkkareille ja hän suuntaa juhlille ystävien kanssa.

– Lisäksi paikan päällä törmää moniin tuttuihin, kertoo iloinen arvonnan voittaja.

Kaipaisella on lämpimiä muistoja Kirkkareilta. Vierailijan roolin lisäksi hän on ollut mukana talkoilemassa. Kirkastusjuhlat kuten monet muutkin festivaalit nojaavatkin pitkälti talkoolaisten panokseen.

– Toissa vuonna olin talkoolaisena. Siellä tunnelma oli vielä parempi, koska roudatessa pääsin itse näkemään artisteja, Kaipainen kertoo.

Apulanta on kirkkareiden vakiosuosikki.

Kirkastusjuhlilla nähdään jälleen monia suomalaisia eturivin artisteja. Kolmipäiväisen festivaalin päättää perinteiseen tapaan Apulanta rokkiliiterissä. Apulanta on yksi artisteista, joita myös Iiris Kaipainen odottaa innolla. Lisäksi naisen festivaalisuunnitelmaan kuuluvat ainakin Gasellit, Lauri Tähkä sekä Teflon Brothers.

Aitoon Kirkastusjuhlilla on iltoihin ajoittuvien keikkojen lisäksi myös päiväohjelmaa. Aitoon VPK:n vuosijuhlia vietetään sunnuntaina. Maanantaina vuorossa ovat päivätanssit.

Teflon Brothers esiintyi myös viime vuonna Kirkkareilla.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.