Elävää runoutta ja kahvittelua – Eino Leinon päivää vietetään Nuijantalolla ja Suttisen tilalla

Eino Leino vuonna 1912.

Runoilija Eino Leinon syntymäpäivänä 6.7. vietetään kansallista runon ja suven päivää. Aloite tällaisesta juhlapäivästä tuli Veikko Sinisalolta, joka ehdotti sitä vuonna 1991. Seuraavana vuonna silloinen kulttuuriministeri julisti Eino Leinon syntymäpäivän runon ja suven päiväksi, joka otettiin kalentereihin vuonna 1998. Päivä on kansallinen liputuspäivä.

Pälkäneellä Eino Leinon syntymäpäivää muistetaan päivällä Nuijantalolla. Runoja kuullaan, nähdään ja lausutaan Kahvilan aukioloajan kello yhdestätoista iltapäiväneljään. Salin puolella valkokankaalta on mahdollista ihailla Einon Leinon runoja eri esittäjien lausumina ja laulamina. Elävää runoutta pääsee nauttimaan kahvilan puolella herkuttelun lomassa, kun kuka tahansa saa tulla lausumaan joko itse kirjoitettuja tai muiden julkaisemia runoja.

Nuijantalolla runoutta nautitaan niin valkokankalta kuin paikalla olijoiden lausumanakin.

Laitikkalassa runon ja suven päivää vietetään Suttisen marjatilan kahviossa illalla kello 17.30 alkaen. Valkeakoski-opiston luovan kirjoittamisen Pälkäneen osaston kurssilaiset kokoontuvat vuosittaiseen tapaamiseensa ja lukevat päivänsankarin runoja tai omia kirjoituksiaan. Tilaisuus on kaikille kiinnostuneille avoin ja ilmainen. Mukanaan saa tuoda omia lempirunoja tai itse kirjoitettuja pätkiä. Kahvilassa on mahdollisuus toki myös kahvitteluun.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.