Kangasalan kaupunki tukee lentopallonaisia 13 000 eurolla – menestyksestä luvassa lisäbonuksia

Roosa Laakkonen pelasi LP Kangasalan joukkueessa kausina 2013–2017. Hän on kuulunut naisten maajoukkueen vakiokalustoon jo useamman vuoden ajan.

Kangasalan kaupunginhallitus myönsi ensi kaudeksi joukkuetukea LP Kangasalan naisten liigajoukkueelle 13 000 euroa. Jos LP:n naiset sijoittuvat SM-liigassa kuuden parhaan joukkoon, he kuittaavat 3 000 euroa bonusta. Jos ryhmä etenee neljän parhaan joukkoon, kaupunki maksaa siitä 2 000 euroa bonusrahaa.

LP Kangasala sijoittui viime kaudella runkosarjassa kolmanneksi. Pudotuspeleissä joukkueen syömähammas Nikki Taylor loukkaantui ja joukkue putosi ensimmäisellä kierroksella. Lopputuloksena oli viides sija.

Roosa Laakkonen
palaa Kangasalle

Joukkueen tulevan kauden rakentaminen on sujunut hyvin, sillä Kangasala sai takaisin maajoukkuetason paluumuuttajan Roosa Laakkosen. Laakkonen on pelannut viime kaudet Saksassa ja Ranskassa.

– Olen todella innoissani paluusta Kangasalle tuttuihin ympyröihin. Ulkomaankaudet olivat keskenään hyvin erilaisia, sillä Saksassa minulla oli huomattavasti pienempi rooli joukkueessa kun taas Ranskassa sain paljon vastuuta. Odotan sitä myös Kangasalla ja olen valmis antamaan kaikkeni joukkueen eteen. Olen seurannut liigaa ja mielestäni sen taso on noussut ja se on muuttunut tasaisemmaksi, joten odotan kovia pelejä ensi kaudelta, Laakkonen kommentoi paluutaan.

Myös valmentaja Arttu Keränen iloitsee Laakkosen paluusta.

– Laakkonen tuo persoonansa kautta paljon räväkkyyttä niin harjoituksiin ja peleihin, mikä varmasti tarttuu ympärillä oleviin. Pelillisesti hän tuo paljon voimaa niin torjunta- kuin hyökkäyspeliin. Ulkomailla vietetyt vuodet ovat myös kasvattaneet Roosaa ihmisenä paljon. Hän voi auttaa nuorempia pelaajia kasvamaan kohti lentopalloammattilaisuutta. Hienoa, että saamme lisää paluumuuttajia takaisin.  Se kertoo, että asiat seurassa toimivat. Hän lähti Kangasalta nuorena pelaajana ja palaa nyt joukkueeseen kokeneena takaisin, kommentoi Keränen.

Hollantilainen 24-vuotias Rochelle Wopereis saapuu LP Kangasalan passariksi yksivuotisella sopimuksella.

Libero Tiiamari Sievänen on tehnyt vuoden jatkosopimuksen. Myös 22-vuotias Emma Mutka ja 18-vuotias Jemina Jäärni jatkavat LP:n riveissä ensi kauden.

Yksivuotinen jatkosopimus tehtiin myös Jutta Riikosen kanssa. Maskusta kotoisin olevalle pelaajalle tuleva kausi on jo neljäs mestaruusliigassa ja samoin Kangasalla, vaikka ikää on vasta 19 vuotta.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.