Puutikkalassa on kyläsuunnitelma valmis ja kesässä tapahtuu

Ensi lauantaina VPK:n talolla juhlistetaan valmistunutta keittiöremonttia kakkukahveilla sekä avataan näyttely, jossa on esillä muun muassa Eino Laihon piirroksia Puutikkalasta vuonna 1977 järjestetyltä taideleiriltä.

Puutikkalassa on saatu uusi kyläsuunnitelma valmiiksi. Muutenkin kylässä on tehty suunnitelmia kylän elävöittämiseksi ja yhteishengen kohottamiseksi. Kesän aikana on useita tapahtumia. Takana ovat jo juhannustanssit ja VPK:n toistamiseen järjestämä kesäbuffet-tapahtuma, mutta vielä on tapahtumia edessäpäinkin.

Lauantaina VPK:n talolla tapahtuu

Ensi lauantaina 6.7. VPK:n talolla juhlistetaan valmistunutta keittiöremonttia kakkukahvitarjoilulla. Yli 100-vuotias VPK:n talo on nyt hienossa kunnossa ja siellä on toimivat keittiötilat. Samassa tilaisuudessa avataan näyttely, jossa on esillä Jalmari Vesslinin vanhoja valokuvia. Vesslin oli vuonna 1897 syntynyt itseoppinut valokuvaaja, joka tallensi kuviinsa Puutikkalan ja lähikylien arkea ja elämää. Vesslinin valokuvat ovat olleet esillä aiemmin kymmenen vuotta sitten, mutta kuvista toivottaisiin tunnistettavan lisää henkilöitä. Valokuvista on myös teetetty postikortteja, joita on varattu kaikille näyttelyssä kävijöille. Valokuvien lisäksi on nähtävänä Erkki Salmisen akvarelleja sekä Eino Laihon piirroksia vuonna 1977 järjestetyltä taideleiriltä.

Samana päivänä juhlitaan myös Eino Leinoa ja Päivi ja Eveliina sekä Eila esiintyvät tapahtumassa päivän hengessä. Lisäksi tapahtumassa Arja Ollila kertoo Vihavuodesta kertovasta kirjastaan Koskis, vihaisen vuolteen kylä.

Heinäkuun puolivälissä on luvassa vielä kahden päivän mittainen Raittikirppis-tapahtuma, 28.7. Kyläkirkko VPK:n talolla ja 4.8. kirkastussoutu Puutikkalasta Luopioisin ja takaisiin.

Lisää väkeä mukaan toimintaan

Puutikkalan VPK ry eli Vapaaehtoiset Puutikkala-Karviala kyläaktiivit toimii yhteisten asioiden puolesta.  Puutikkalassa on vakituisia asukkaita vajaa sata, mutta kesäisin väkimäärä moninkertaistuu kesäasukkaiden myötä. Aktiivisesti VPK:ssa toimii kymmenisen henkeä.

– Lisää väkeä toivotaan toimintaan mukaan. Kaikki niin vakituiset kuin vapaa-ajan asukkaatkin ovat tervetulleita, toivottaa VPK:N väki.

Uuteen kyläsuunnitelmaan 2019-2020 onkin kirjattu tavoitteeksi kylän me-hengen kohottaminen ja uusien ihmisten saaminen mukaan yhteiseen toimintaan. Me-hengen kohottamiseksi tiedottamista aiotaan parantaa ja ilmoitustaulut ottaa aktiivisempaan käyttöön sekä toivottaa uudet asukkaat tervetulleeksi ja tervehtiä kylällä kaikkia.

Tärkeä kylän kohtaamispaikka on Puutikkalan Puoti, jonka kanssa VPK tekee yhteistyötä ja tämä yhteistyö myös kirjattiin kyläsuunnitelmaan. Heinäkuun raittikirppis johtaa VPK:n talolta puodille saakka. Lisäksi kyläsuunnitelmaan kirjattiin tavoitteiksi teiden kunnon parantaminen, katuvalojen saaminen ja toimivan jätteenlajittelun ja kierrätyksen saaminen kylälle. Myös yhteydet Kukkian suojeluyhdistykseen halutaan saada kuntoon, jotta tietoa Kukkia-järven kunnosta olisi saatavilla.

Puutikkalan kylä on mukana myös Kukkian kyläasumisen messuilla ja kylästä on tehty uusi esite, josta löytyy tietoa kylästä, sen palveluista ja historiasta.