Onkkaalan VPK:n vuosijuhla hohkasi yhteishenkeä, jota ei monesta paikasta enää löydä

 

Onkkaalan VPK:n vuosijuhla keräsi paikalle eri-ikäistä väkeä Vilpolan pihamaalle.

Onkkaalan VPK:n odotettu vuosijuhla valkeni sunnuntaina sateisena. Harmaat pilvimassat eivät kuitenkaan karkottaneet tien laidoille kerääntynyttä kansaa, vaan tänäkin vuonna palokunnan marssi keräsi sankan joukon seuraamaan kulkueen menoa. Juhlava paraati päättyi tutusti Vilpolaan, missä pitkät penkkirivit takasivat sen, että jokainen kynnellekykenevä mahtui seuraamaan ohjelmaa.

Tänä vuonna vapaapalokunta oli järjestänyt paloauto-ajelua, erilaisia pihapelejä, arvonnan ja tietysti taidokkaita näytöksiä osastojen pätevyydestä. Tapahtuman aluksi Jari Nurkkala piti juhlapuheen, jossa hän piti pienen katsauksen kuluneen vuoden hälytystehtävistä ja VPK:n toiminnasta.

Nurkkala ja ohjelman juontaja Aimo Kokkola mainitsivat puheissaan vapaapalokunnan yhteisöllisyyden. Kokkola kertoi, kuinka hän on monesti kuullut puhuttavan siitä, että yhteisöllisyys on häviämässä yhteiskunnastamme.
– Täällä juhlassa näkyy koko kirjo: perheen pienimmistä varttuneempaankin väkeen. Palokunta-aate on pystynyt pitämään paikkansa ja myymään aatteensa ja tuotteensa. Jokainen läsnäolija kohdallaan tukee palokuntamme toimintaa ja tekee siitä merkityksellistä.

Kun yleisöä ja vapaapalokuntalaisia hetkenkin silmäili, saattoi todeta Kokkolan havainnon todeksi. Niin palokuntalaisten kuin yleisönkin rivistä löytyi monen ikäisiä ihmisiä ja jokainen näytti olevan paikalla kuin kotonaan. Juontajan puheisiin vastattiin leikkimielisesti ja koko tapahtuma hohkasi hyvää yhteishenkeä, jota ei monesta paikkaa enää löydä.

Ansioituneita palokuntalaisia

Puheiden jälkeen palkittiin ansioituneita palokuntalaisia. Palkintojenjaon suorittivat palokunnan päällikkö Pasi Munne, hallituksen puheenjohtaja Jari Nurkkala, sekä sihteeri Aukusti Koivisto.

Palkintoja jaettiin tänä vuonna Ville Klasilalle ja Heikki Virpiselle ansioista palo- sekä pelastustoiminnassa, pelastuspalvelussa ja väestönsuojelussa, Sini Hirvoselle, Riku Jokiselle, sekä Tuomas Tukiaiselle aktiivisuudesta ja palokuntahenkisyydestä. Vuoden palokuntalaisen tittelin sai Antti Syrjä.

Ohjelman sykähdyttävin osuus oli palokuntalaisten näytös, jossa esiteltiin palokuntalaisten taitoja ja havainnollistettiin erilaisia tehtäviä. Varhaisnuoriso-osasto hoiti esimerkillisesti liedelle jääneestä ruoasta aiheutuneen palon. Toinen osasto taas näytti, miten syövyttävän aineen vuoto saadaan hallintaan ja mahdolliset uhrit kuljetetaan pois välittömän vaaran lähettyviltä.

Sateesta huolimatta tunnelma oli keveä ja huoleton. Musiikista vastasi Tampereen VPK:n puhallinorkesteri, palokunnan aktiivi Aukusti Koivisto uunituoreilla kappaleillaan, sekä tietysti juontaja Kokkola kitaroineen. Vilpolan tilavalle terassille pääsi tihkua pakoon ja herkulliset kahvilatuotteet kohottivat mielialoja entisestään.

Maakuntalaulu kajahti komeasti männikössä Kokkolan kitarasäestyksellä, ja aurinko kurkisti varovasti pilvimuurien takaa. Juhlasta jäi varmasti jokaiselle lämmin olo. Ensi vuonna uudelleen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.