Kaukosuhteessa puheluista ei kannata tehdä valitusmonologeja

Kirjoittaja on kansainvälisiä suhteita Madridissa opiskeleva pälkäneläinen.

Kaukosuhteet ovat aivan viheliäisiä. Puhelinyhteydet pätkivät kriittisellä hetkellä, viesteihin ei tule vastattua ja kellot tuntuvat hidastelevan tahallaan. Tekstatessa ei voi koskaan täysin tietää, miten se toinen osapuoli viestisi tulkitsee. Väärinkäsityksiä sattuu, eikä asioita voi selvittää kasvotusten. Ikävä jäytää takaraivoissa, on vaikea keskittyä mihinkään muuhun. Ystävät ja perheenjäsenet saavat kyllästymiseen asti kuulla aiheesta tilitystä.

Minua erossa olemiseen ovat auttaneet seuraavat vinkit:

1. Pidä itsesi kiireisenä. Aika kuluu paljon nopeammin, kun on jotain tekemistä. Aloita jokin uusi projekti ja aseta deadline sille päivälle, kun seuraavan kerran taas tapaatte.

2. Yhteydenpidossa voi käyttää luovuutta. Arkea voi jakaa, vaikka oltaisiin erilläänkin. Nykyaikana videopuhelut ja viestipalvelut ovat erittäin hyvälaatuisia ja vaivattomia käyttää. Kuvatkaa toisillenne videotervehdyksiä tai pieniä pätkiä päivistänne. Näitä on kiva vastaanottaa ja niistä saa mukavia muistoja myöhemminkin tutkiskeltavaksi.

3. Puhu tunteistasi. Ikävään ei ole hyvä jäädä vellomaan, eikä sitä kannata jatkuvasti vyöryttää puolisosi päälle. Puheluista ei kannata tehdä vain valitusmonologeja, sillä pidemmän päälle ne alkavat käydä molemmille raskaaksi. Rajallisen yhteisen ajan kannattaa käyttää johonkin positiiviseen. Jaa ajatuksiasi myös ystäville ja perheenjäsenille, tai vaihtoehtoisesti vaikka päiväkirjalle. Kun uskoudut useammalle henkilölle, vältät sen, että kuulijasi kyllästyy. Lisäksi voit saada murheillesi uutta näkökulmaa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.