Riesa-Pelle ilahduttaa Ämmätsän puuhapäivässä        

Ämmätsän kylätalolla tapahtuu 13. heinäkuuta. Puuhapäivässä arvotaan moottorisaha ja lapsia ilahduttaa Riesa-Pelle.

Ensi lauantaina järjestää Kyynärö-Ämmätsä-Vahdermetsän kyläyhdistys yhdessä Pälkäneen ja Luopioisten riistanhoitoyhdistyksen kanssa menneen- ja uudenajan puuhapäivän kaikenikäisille. Tarkoituksena on saattaa yhteen alkuasukkaita, mökkiläisiä ja satunnaisia kävijöitä kesäisen seuranpidon keinoin.

Pihantäyttämälle tilaisuudelle kylätalolla Kurjentie 3:ssa varataan aikaa kymmenestä kuuteentoista. Kaikkien kävijöiden kesken arvotaan moottorisaha ja ohjelmassa ovat myös perinteiset arpajaiset, huutokaupataanpa loimitetut kangaspuutkin.

Huippuvierailijana kello 13.30 zetoroi paikalle riemastuttava Riesa-Pelle jakaen lapsille ilmapallot. Puuhapäivää jatketaan sunnuntaina taidekahvilalla kello 11–14.

Menneeltä ajalta on mukana päreentekoa, sorvausta, köyden- ja puomilenkin vääntöä sekä vihtatalkoota.  Lapset pääsevät kello 11.30 muuraamaan kaupattavaa grilliä, peuhaamaan leikeissään, pihasuunnistamaan ja moneen muuhun rientoon. Viihteenä on sahan, lehden ja hanurin soittoa arpajaisten ja hauskapidon sivussa. Vatsan viihteeksi ja kotiin kaupataan keittoa, leipiä, lettuja, kahvia, jäätelöä, hunajaa, mansikoita ja muuta nautinnollista.

Riistapuolella ammutaan ekoaseradalla. Nuorista ampujista paras palkitaan. Ohjelmaan kuuluu myös eläinten jälkitunnistus ja vuoronperään paikalla käyvät metsästyskoirat ja pennut. Pihassa savustaa ja myy Kala-Jussi. Talossa on nähtävissä Erkki Keihään taidetta, pitsinnypläystä ja huovutusta. Samantien voi mittauttaa ilmaiseksi verensokerinsa ja -paineensa.

Puuhailulla tuetaan kylätalon keittiö- ja riistanhoitoyhdistyksen aktiivisuusprojektia. Tilaisuus on maksuton ja puffetissa käy vain käteinen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.