Sorolan montusta monipuolinen virkistysalue – Monenlaista aktiviteettia ympäri vuoden

Sorolan montun yleissuunnitelma hyväksyttiin Kangasalla. Elinympäristölautakunnan hyväksymän esityksen ohella hyväksyttiin kustannusarvio 250 000 euroa.

Sorolan monttua kehitetään ulkoilu- ja virkistysalueena. Kesällä alueella on suunnitelman mukaan käytössä kävelyreittejä, kuntoportaat,lasten bmx-rata sekä kenttäalue pelailuun. Alueella voi harrastaa muun muassa maasto- ja alamäkipyöräilyä sekä rantalentopalloa.

Talvella Sorolan montusta löytyy pulkkamäki ja suksikrossialue uudelleen linjattavien kilpahiihtolatujen lisäksi. Vuoden ympäri käytössä ovat näköalapaikka, laavu sekä ulkokuntosali.

Alueella lisätään valaistusta ja sinne rakennetaan parkkipaikka. Kaupungille tulleissa muistutuksissa pyydettiin alueelle myös koirapuistoa sekä jäädytettävää kenttää. Kumpikaan ei kuitenkaan päätynyt suunnitelmana mukaan, vaan niille etsitään paikat muualta.

Yksi tärkeä osa Sorolan montun suunnitelmaa on kasvillisuuden kehittäminen. Metsänhoidossa keskitytään raivauksiin ja suositaan mäntyä. Montun pohjalle kaavaillaan ketokasvillisuutta. Erässä muistutuksessa otettiin laajasti kantaa montun luontoarvoihin. Suunnitelmassa todetaan, että mainitut kohdat on mahdollista huomioida hankkeessa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
BLACK FRIDAYN pimeä tarjous: SHL DIGI 2 kk 5,90 €.